Nazilli'de Ögrenciler Projelerini Görücüye Çikardi

Nazilli Atatürk Anadolu Lisesi ögrencileri tarafindan hazirlanan Bilim Fuari törenle açildi. Ögrenciler, hazirladiklari projelerini heyecanla protokol üyelerine anlatti.

Nazilli'de Ögrenciler Projelerini Görücüye Çikardi


Aydin’in Nazilli ilçesinde bulunan Atatürk Anadolu Lisesi’nde Bilim Fuari’nin açilisi gerçeklestirildi.

Açilisa Kaymakam Sedat Sirri Arisoy, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Simsek, sube müdürleri, okul müdürleri, ögretmenler ve ögrenciler katildi.



Fuarda ögrenciler, hazirladiklari bilimsel çalismalari davetlilere detaylariyla anlatti. 17 projenin yer aldigi fuarda 13 tasarim, 4 inceleme, 1 de arastirma projesi yer aldi. Ögrencilerin yaptigi birbirinden farkli çalismalar, protokol üyelerinden tam not aldi.

Fuarin tek arastirma projesi olan “Bukalemun Saha Çalismasi” projesi dikkat çekti. Bukalemunlarin tanitimini ve ekosisteme olan katkilarinin öne çikarildigi çalismada ögrenciler, köylerdeki vatandaslara bukalemunlar hakkinda bilgi verdi ve bu hayvanin ne kadar tanindigina dair arastirma yapti.

Alper Barlik danismanliginda projeyi hazirlayan ögrenciler Ilknur Atik ve Bahriye Çiftçi, bukalemunlarin öldürülmemesi gerektigini ifade ederek, “Bu projeyi hazirlamaktaki amacimiz bukalemunlarin tanitimlarini saglamak ve bitki zararlilari ile mücadelesinde etkisini göstermek. Kiyi bölgelerinde daha çok varlik gösteriyor. Hassas bir hayvan olduklari için en ufak bir etkilesimde ölebiliyorlar. Bu yüzden insanlarimizi bilinçlendirmek amaciyla bu projeyi hazirladik. Soylarini devam ettirmek istiyoruz. Insanlar bukalemunlari yakalayip öldürüyor, bazilari ilaç yapiyor. Tipta böyle bir seyin karsiligi yok ama halk arasinda böyle bir inanis var. Arslanli Mahallesini pilot bölge olarak seçtik. Mahalle sakinlerine bukalemunlari tanittik. Orada 100 kisi ile röportaj yaptik, 78 kisi bukalemunlari tanimadigini söyledi.

Kalani ise taniyip öldürdüklerini söyledi.

Biz de yararlarini anlattik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA