Kütahya OSB'den Orman Yanginlarina Tam Destek

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) istihdam eden personeller ve isletme sahipleri, orman yanginlariyla mücadelede gönüllü olmak için egitim aldilar. Kütahya Orman Bölge Müdürlügü tarafindan düzenlenen "Orman Yanginlari Gönüllüsü" egitimi kapsaminda, katilimcilara yanginla mücadelede gerekli bilgi ve beceriler aktarildi.

Kütahya OSB'den Orman Yanginlarina Tam Destek
Egitim, Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Müdürlügü Konferans Salonunda gerçeklestirildi.

Deneyimli orman yetkilileri tarafindan, katilimcilara yanginla mücadelede kullanilan kisisel koruyucu donanimlar, ekipmanlar ve yanginla ilgili teorik bilgiler detayli bir sekilde sunuldu.

Pratik becerilerin de önemli oldugu egitimde, Kütahya OSB Müdürlügü otopark alaninda arazöz araçlari ile yangina nasil müdahale edildigi uygulamali olarak gösterildi. Katilimcilar, yangina müdahalede kullanilan sistemler ve hangi yangina hangi teknikle müdahale edilmesi gerektigi konusunda da bilgi sahibi oldu.

Egitimi tamamlayan kursiyerler, yapilacak yazili sinavi da basariyla geçtikten sonra "Orman Yangini Gönüllüsü" ünvanini almaya hak kazanacaklar. Bu sayede Kütahya Organize Sanayi Bölgesi gönüllüleri, orman yanginlariyla mücadelede aktif bir rol oynayarak çevrelerine ve dogaya destek olacaklar.

Kütahya Orman Bölge Müdürlügü yetkilileri, bu tür egitimlerin önemine vurgu yaparak, is birligi içinde hareket ederek orman yanginlarinin etkilerini en aza indirmeyi hedeflediklerini belirtiyorlar.

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi çalisanlarinin bu tür egitimlere katilimlari, sehrimizde yasanabilecek muhtemel afet durumlarinda güçlü bir dayanisma ve koordinasyonun olusturulmasina katki saglayacak.
Kaynak: İHA