Koru Ankara Hastanesi'nde Yenilikçi Hizmet Anlayisinda Yeni Dönem

Koru Ankara Hastanesi, hastalarina daha iyi hizmet vermek amaciyla yenilikçi hizmet anlayisinda yeni bir dönemin kapilarini araladi. Hastalarin, Hastaneye girisinden tüm tedavi ve konaklama süreçlerine kadar dönüsümüne giden Koru Ankara Hastanesi, açtigi dijital dönüsüm ofisi ile de hem yurtiçi hem de yurtdisindaki birçok farkli noktaya da üstün nitelikte hizmet sunabilecek.

Koru Ankara Hastanesi'nde Yenilikçi Hizmet Anlayisinda Yeni Dönem
Ankara’nin önde gelen saglik kuruluslarindan Koru Saglik ve Turizm Grubu, “Koru’da Yeni Dönem” basligiyla baslattigi dönüsüm çalismalarini düzenledigi lansman toplantisi ile paydaslarina duyurdu.

Koru Saglik ve Turizm Gurubu Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Hasan Biri, burada yaptigi konusmada, saglik alaninda dünyadaki tüm gelismeleri takip ettiklerini belirterek, “2024 yili bizim açimizdan yeniden gelisim ve dönüsüm yili olacak. Bu kapsamda yurtiçinde ve yurt disinda yeni projeleri uygulamaya koyduk. Bugün genis katilimli paydaslarimizla bir araya geldik. Saglik sistemlerinin geldigi noktayi ve kurum olarak da neler yaptigimizi paylastik” ifadesini kullandi.

“Ingiltere, ABD ve Irak’ta Merkezler Olusturuldu”

Koru Saglik Grubu’nun yurtdisinda da çalismalarina hiz kesmeden devam edildigine dikkati çeken Prof. Dr. Biri, “Dünya’da 3 merkezde yeni açilimlar yaptik. Ingiltere ve Amerika Birlesik Devletleri New York’ta merkez olusturduk. New York’ta kendi sirketimizin merkezini kurduk ve ayni zamanda bir saglik turizmi ofisi açtik. Benzer bir sekilde Irak’ta da çalisma yaptik. Dünyanin çesitli ülkelerinde saglik turizmi alaninda çalismalarda yapiyoruz” diye konustu.



“Paydaslarimizla Birlikte Hareket Ediyoruz”

Söz konusu çalismalari uyumlu bir sekilde is ortaklariyla beraber gerçeklestirdiklerini anlatan Prof. Dr. Biri, “Hizmet standartlarimizi da yükseltmek için dijital dönüsüm ofisi kurduk. Dijital ofis araciligiyla hem sistemimizi dönüstürmeye hem de dünya ile entegre olmaya gayret ediyoruz. Tüm çalisanlarimizin egitimi ile de ‘e-nokta’ adi altinda bir egitim platformu ile arkadaslarimizi yeni dönüsüm dönemine hazirlamaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Koru Saglik ve Turizm Grubu COO ve Icra Kurulu Üyesi Uzm. Dr. Ali Özön de Hastanenin teknolojik ve akademik dönüsümü verdigi bazi örneklerle dile getirdi.

Yatan hasta katlarinda 150 metrekare 3 king suit odanin yani sira 4 suit oda ve 13 connect oda çok konseptini çok yakinda hayata geçireceklerini ifade Uzm. Dr. Ali Özön, bu konseptin Ankara’da baska bir örneginin olmadigina dikkat çekti.

Uzm. Dr. Ali Özön, Hastanede fark olusturan bazi hizmet alanlarini söyle siraladi:

“1000 metrekareye yayilan alanla Türkiye’nin tek yapi altinda en donanimli Kadin Hastaliklari ve Dogum Poliklinigine sahibiz. Kadin Hastaliklari ve Dogumla ilgili tüm islemler bu alanda gerçeklestirilmektedir. Ankara’da 7/24 Acil Servis, Pediatri, Kadin Hastaliklari ve Dogum, hizmeti veren tek hastaneyiz. Çok yakin zamanda 7724 evde bakim hizmetimiz de devreye girecek. Hastane içinde bir kat tamamen Pediatri Klinigine ayrilarak diger tüm branslardan ayri tutulmustur. Ankara’da uçus hekimligine ev sahipligi yapan nadir Hastaneler arasinda bulunmaktayiz. Patoloji haricinde su anda modent tipta tanili ve tadevi için kullanilabilecek tüm bölümler ayni çati altinda ev sahipligi yapiyoruz. Hastanemizde toplam 31’i prof., 14’ü doçent olmak üzere 120 hekimle hizmet vermekteyiz. Önemli bir akademik kadroya sahibiz. Koru Ankara Hastanesi, son teknoloji ürünü da Vinci Robotik cerrahi sistemi ile ülkemizin nadir robotik cerrahi merkezlerinden biridir. Robotik cerrahide yaklasik iki bin 500 ameliyat gerçeklestirdik. Ameliyathanelerimizde ileri teknoloji ile donatilmis; 10 adet operasyon odasi, 3 adet laminer folow donanimli, 2 adet skopi uyumlu, 1 adet da Vinci Robotik Cerrahi ameliyat odamiz bulunmaktadir. Hastanemiz bünyesinde Girisimsel Nöroradyolojide kullanilan cihaz en ileri teknoloji ürünüdür. Bu kapsamda hocalarimiz dünya çapinda isim sahibi hocalarimizdir. Birçok laboratuvar testini kendi laboratuvarimiz bünyesinde gerçeklestirmekteyiz. Hemsirelik bakimi konusunda hasta deneyimi açisindan son derece yüksek deneyime sahiptir. Teknolojik anlamda tüm teknolojiler bina içinde bulunmaktadir. Bu nedenle hastalar herhangi bir sebeple baska bir mekze yöneltecek hiçbir eksik bölüm bulunmamaktadir. Gastroenteroloji merkezi Ankara’da en kapsamli merkez olma özelligine sahipdir. 2 profesör hekim tarafindan yönetilmektedir. EUS gibi ileri teknoloji ürünü cihazlarla donatilmistir. Türkiye’deki 7 gama knife cihazindan birine ev sahipligi yapiyoruz. Beyin tümörlerinde hastanin kafa tasi açilmadan islem gerçeklestirilebilmektedir. Kardiyoloji klinigimizde kalp ritim bozukluklarinda kullanilan son teknoloji ürünü ‘Carto 3’ cihazi kullanilmaktadir. Mikro ultrason füzyon biyopsi, ABD’li Johns Hopkis ile gelistirilen bir teknoloji. Ülkemizde ilk olarak hastanemizde uygulanmaya baslandi. Özellikle prostat kanseri tedavisinde kullanilan en ileri teknolojidir.”
Kaynak: İHA