Halk Ozani Ali Ekber Çiçek, Dualar Ve Türküler Ile Anildi

Balikesir’in Edremit ilçesinde Türk Halk Müzigi ve TRT sanatçisi Ali Ekber Çiçek’in vefatinin 18’inci yilinda kabri basinda anma etkinligi düzenlendi.

Halk Ozani Ali Ekber Çiçek, Dualar Ve Türküler Ile Anildi
Kazdaglari eteklerinde kirsal Tahtakuslar Mahallesi Mezarligi’nda düzenlenen programda konusan Edremit Belediye Baskani Mehmet Ertas, Çiçek’i ölümünün üzerinden 18 yil geçmesine ragmen her yil daha da kalabaliklasan bir kitle ile andiklarini söyledi.



Edremit Belediye Baskani Mehmet Ertas, "Ölümünün 18. yil dönümünde büyük üstadi sevgi ve saygiyla, özlemle aniyoruz. Benim kendisiyle tanisma, çalisma firsatim olmustu. Bu vesileyle her geçen yil bakiyorum katilim daha da artarak devam ediyor. Sevgi daha da büyüyerek devam ediyor" dedi.

Babasinin anma etkinligine katilanlara tesekkür eden Ali Ekber Çiçek’in kizi Türk Halk Müzigi sanatçisi Ebru Çiçek ise, "Çok tesekkür ediyorum. Varliginiz o kadar güç veriyor ki bana. Acimizi paylastiginiz için gerçekten çok tesekkür ediyorum. Bizim için çok zor. 18 yil belki 18 gün gibi. Buraya kimseyi zorla getiremeyiz. Hepinizin ayaklarina saglik. Gönülden geldiginizi o kadar iyi biliyorum ki. Gönülden babami sevdiginizi o kadar iyi biliyorum ki. Hepinize teker teker sariliyorum gönülden. Eminim babam da ayni sekilde düsünüyordur. Hep birlestiricilikten, hep sevgiden, hep saygidan yana oldu. Su anda da aradan 18 yil geçmesine ragmen hala onun istedigi gibi hepimiz biriz iste. Bu bizi çok mesut ediyor. Babamin deyimiyle çok bahtiyar oldum. Hepiniz Allah’a emanet olun. Çok tesekkür ediyorum. Sag olun" dedi.

Sanatçinin kabrine karanfil birakan, dua eden katilimcilar, etkinligin sonunda Çiçek’in yakin arkadasi Adil Asker Yildiz ve Türk Halk Müzigi Sanatçisi Ender Balkir ile birlikte ona ait türküleri seslendirdi.
Kaynak: İHA