Gazze'de Can Kaybi 34 Bin 356'Ya Yükseldi

Israil’in 203 gündür saldirilarini sürdürdügü Gazze Seridi’nde hayatini kaybedenlerin sayisi 34 bin 356’ya, yaralilarin sayisi ise 77 bin 368’e yükseldi.

Gazze'de Can Kaybi 34 Bin 356'Ya Yükseldi
Israil ordusu Gazze Seridi’ne 7 Ekim’den bu yana araliksiz bir sekilde saldiriyor. Filistin Saglik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Israil ordusunun son 24 saatte 5 saldiri gerçeklestirdigi, 51 kisinin hayatini kaybettigi, 75 kisinin ise yaralandigi bildirildi.

Saldirilarin basladigi 7 Ekim’den bu yana hayatini kaybedenlerin sayisinin 34 bin 356’ya, yaralananlarin sayisinin 77 bin 368’e yükseldigi ifade edildi.

“Gazze’deki enkazin temizlenmesi 14 yil sürebilir”

Birlesmis Milletler Mayin Eylem Servisi (UNMAS) yetkilisi Pehr Lodhammar Cenevre’de düzenlenen toplantida, Gazze Seridi’nde tahminen 37 milyon ton enkaz bulundugunu ifade etti.

Lodhammar, patlamamis mühimmatin kesin sayisinin belirlenmesinin imkansiz olsa da enkazin temizlenmesinin belirli sartlar altinda 14 yil sürebilecegini aktardi.

“Hastaliklarin yayilma riski artiyor”

Birlesmis Milletler Yakin Dogu’daki Filistinli Mültecilere Yardim ve Bayindirlik Ajansi (UNRWA) tarafindan yapilan açiklamada ise, “Güvenli ve engelsiz insani erisim eksikliginin Gazze’de yikici etkisi var. Atik birikmeye devam ediyor ve su sinirli. Havalar isindikça Gazze Seridi’nde hastaliklarin yayilma riski artiyor. UNRWA hizmeti kritik öneme sahip, ancak bu, erisim olmadan mümkün degil” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA