Fransa'nin En Prestijli Üniversitesinde Filistin'e Destek Gösterisi

Fransa’nin prestijli üniversitelerinden Paris Siyasal Bilimler Enstitüsü’nde Filistin’e destek gösterisi için bir araya gelen ögrenciler, kampüsteki bir binaya girisleri engelleyerek, sivillere yönelik saldirilari protesto etti.

Fransa'nin En Prestijli Üniversitesinde Filistin'e Destek Gösterisi
Dünya genelindeki üniversitelerde baslayan Filistin’e destek gösterileri yanki uyandiriyor. Fransa’nin baskenti Paris’teki ülkenin en prestijli üniversitelerinden kabul edilen Paris Siyasal Bilimler Enstitüsü’nde (Sciences Po) Filistin komitesinde yer alan onlarca ögrenci, egitim kurumunun bir binasina girerek erisimi engelledi. Filistin’e destek sloganlari atan ögrenciler, binanin girisine ve pencerelere Filistin bayragi asti. Bazi ögrencilerin posu taktigi görüldü.

Fransiz polisinin sert müdahalede bulundugu ögrenciler, “Bunun tüm üniversitelere ve ötesine yayilmasini umuyoruz. Gazze’deki soykirim sona erene kadar pes etmeyecegiz” ifadelerini kullandi.

Ögrenci temsilcileriyle toplanti düzenlendigini açiklandi

Sciences Po yönetimi ana binayi 60 kisinin “isgal ettigini” yönünde bir açiklama yaparken, Paris kampüsünde çok sayida bölümün kapatilmasi karari alindigini duyurdu. Kampüsteki ögrencilere yapilan polis müdahalesine izin vermekle suçlanan Sciences Po yönetimi bu sabah ögrenci temsilcileriyle bir toplanti düzenlendigini açikladi.

Yönetim, ayrica ögrenci eylemlerini siddetle kinadiginin da altini çizdi.
Kaynak: İHA