Firtinada Bir Minaresi Devrilen Caminin Diger Minaresi Kontrollü Olarak Yikiliyor

Çankiri’da, kuvvetli rüzgar sebebiyle bir minaresi devrilen caminin diger minaresinin kontrollü olarak yikimina baslandi. Yikim çalismalari dron ile havadan görüntülendi.

Firtinada Bir Minaresi Devrilen Caminin Diger Minaresi Kontrollü Olarak Yikiliyor
Çankiri’da 20 Nisan’da meydana gelen firtina sebebiyle il merkezi Abdulhalik Renda Mahallesi Tas Mescid Caddesi’nde bulunan Bademlik Camii’nin iki minaresinden biri yikildi. Geriye kalan diger minarenin de herhangi bir risk olusturmamasi için kontrollü yikimina karar verildi.

Alinan karar sonrasinda minarenin yikimina baslandi. Ekiplerin yikim çalismasi dron ile havadan görüntülendi.

"Can kaybinin olmamasi Çankiri’miz için çok büyük bir sans oldu"

Minarenin yikimindan sonra caminin yeniden ibadete açilacagini belirten Il Müftüsü Mehmet Sahin, "20 Nisan Cumartesi günü hava muhalefeti nedeniyle çifte minareli camimizin bir minaresi siddetli rüzgara dayanamayip yikildi. En büyük sansimiz, caminin önü 4 yol olmasina ragmen herhangi bir can kaybi olmamasi. Bu bizim için çok büyük bir teselli oldu. Diger minaremizle ilgili Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügümüzün yapmis oldugu arastirma neticesinde, yikimina karar verildi.

AFAD, Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü, belediyemiz ve Valiligimiz ile Valimizin talimatlariyla hasar alan minaremizi bugün itibariyla yikmaya basladik. Ekiplerimiz su anda geldiler ve çalismaya basladilar. Insallah en kisa sürede yikimi tamamlanacak. Camimiz ve Kur’an kursumuz su anda ibadete kapali. Yikim sonrasi insallah camimizi ve kursumuzu açacagiz. Çankiri’miza çok geçmis olsun diyorum. Can kaybinin olmamasi Çankiri’miz için çok büyük bir sans oldu" diye konustu.

Bademlik Camii Imam Hatibi Burhan Sen ise, "Siddetli firtinadan dolayi camimizin bir minaresi yikildi. Geriye kalan minarenin de risk olusturmamasi için profesyonel ekipler tarafindan yikiliyor" dedi.

Kaynak: İHA