Denizli'nin Cografi Isaretli Ürünleri Avrupa'ya Çikacak

DENIZLI – Denizli Valiligi AB ve Dis Iliskiler Bürosu ile Denizli Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ortakliginda yürütülen Güney Ege Kalkinma Ajansinin (GEKA) Teknik Destek Programi kapsaminda destekledigi, “Cografi Ürünler Avrupa Yolunda” projesinin egitim faaliyeti tamamlandi.

Denizli'nin Cografi Isaretli Ürünleri Avrupa'ya Çikacak


Denizli Valiligi AB ve Dis Iliskiler Bürosu ile Denizli Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ortakliginda yürütülen Güney Ege Kalkinma Ajansinin (GEKA) Teknik Destek Programi kapsaminda destekledigi Denizli’de Cografi Isaret tescili almis veya basvuru asamasindaki 15 ürünün basvuru sahibi kurumlarindan temsilcilerin katildigi egitim faaliyeti, 15 Nisan-19 Nisan 2024 tarihleri arasinda Denizli Valiligi’nde gerçeklestirildi.

Tüm ilgili kuruluslar bu proje sonunda kendi basvurularini yapabilecek yeterlilige ulasirken ilgili çalisanlari da söz konusu alanda yeterli donanima ve nitelige ulasmis olacak. Böylece Denizli’de bu alanda yetkinlik kazanan kurumlarin çalisanlari bir araya gelerek ortak çalisma yürütebilecekler.

Birçok ürün uluslararasi cografi isaret tescili alacak

Faaliyete katilanlara ilk etapta “Cografi Isaret Uluslararasi Tescil Sistemleri ve Basvuru Formlari” hazirlama egitimi verildi.

Projenin danismanlik hizmeti asamasinda ise önümüzdeki ay, “Uygulamali AB Cografi Isaret Tescil Dosyasi Örnegi Olusturma” danismanligi verilecek. Egitim ve danismanlik faaliyetleri sonucunda, Denizli’ye ait birçok ürün uluslararasi cografi isaret tescili alacak. Uluslararasi alanda tescillenen ürünler, Denizli’nin ve ülkenin ekonomisine katki saglayacak olup alaninda taninirligi saglanirken turizm gelirinin de artacagi ön görülüyor.

Uluslararasi görünürlük artacak

Egitim ve danismanlik faaliyeti bitiminde Babadag Kekik Bali, Buldan Bezi, Buldan Kestanesi, Denizli Kekigi, Denizli Leblebisi, Denizli Traverteni, Denizli Çalkarasi Üzümü, Honaz Kirazi, Tavas Baklavasi, Çameli Elmali Bezi, Kale Biberi, Çameli Fasulyesi, Çameli Kilimi, Isabey Çekirdeksiz Üzümü ve Acipayam Kavunu için ilgili kurumlar AB Cografi Isaret Tescili basvurularini tamamlayacaklar. Uluslararasi tescilleri tamamlanan ürünler alaninda Denizli’nin taninirligini ve ekonomisini artirmakla kalmayip ülkeye uluslararasi görünürlügünü de önemli ölçüde arttiracaktir.
Kaynak: İHA