Borsa Istanbul'da Gong Rönesans Gayrimenkul Yatirim Için Çaldi

Portföyünde bulundurdugu 12 alisveris merkezi (AVM) ile Türkiye’nin adet ve brüt kiralanabilir alan bazinda en büyük AVM yatirimcilarindan biri olan Rönesans Gayrimenkul Yatirim A.S., düzenlenen gong töreninin ardindan Borsa Istanbul Yildiz Pazar’da RGYAS koduyla islem görmeye basladi.

Borsa Istanbul'da Gong Rönesans Gayrimenkul Yatirim Için Çaldi


Optimum, Hilltown ve Piazza gibi zincir AVM markalarinin yatirimcisi ve isletmecisi olarak Türkiye’nin 7 sehrinde faaliyet gösteren Rönesans Gayrimenkul Yatirim A.S.’nin gong töreni, Borsa Istanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Baskani Ipek Ilicak Kayaalp, Rönesans Holding ve Rönesans Gayrimenkul Yatirim yöneticileri, Ak Yatirim ve Deniz Yatirim yöneticilerinin yani sira çok sayida davetlinin katilimiyla gerçeklesti.

Gong töreninde bir konusma yapan Borsa Istanbul A.S. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, sunlari söyledi: “Rönesans Holding’in uzun yillara dayanan köklü tecrübesiyle Rönesans Gayrimenkul Yatirim, güçlü portföyüyle ve örnek projeleri ile önemli bir deger olusturmaktadir. Bugün Borsamizda islem görmeye baslayarak, bu degeri yatirimcilari ile paylasmaktadir. Ben bu stratejik karardan dolayi Sirketin degerli yöneticilerini tebrik ediyorum. Böylece bir yandan sektördeki birikimini sermaye piyasalarina tasiyan sirketimiz, diger yandan daha güçlü bir finansal yapiyla projelerini gerçeklestirmeye devam edecektir. Bu basarili halka arzda emegi geçen herkese, degerli sirketimizin yöneticilerine ve çalisanlarina, kiymetli araci kurumlarimizin özverili ve gayretli çalisanlarina tesekkür ediyorum. Halka arzin, sermaye piyasalarimiza hayirli olmasini diliyorum. Sirkete borsamiz ailesine hos geldiniz diyorum.”

“Bize inanan tüm yatirimcilarimiza tesekkür ediyoruz”

Törende konusan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Baskani Ipek Ilicak Kayaalp, “Rönesans Gayrimenkul Yatirim, portföyünde bulundurdugu 12 alisveris merkezi ile Türkiye’nin en büyük AVM yatirimcisi konumunda. Rönesans Holding’in 100 milyon ziyaretçi ile bulusan ticari gayrimenkul sirketi Rönesans Gayrimenkul Yatirim’i halka arz ederek, holding çatimiz altindaki ilk halka arzimizi gerçeklestirdik. Öncelikle bize inanan tüm yatirimcilarimiza tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Ak Yatirim ve Deniz Yatirim konsorsiyum liderliginde gerçeklesen halka arza, toplam tahsisat tutarinin 2,60 kati talep geldigine dikkat çeken Ipek Ilicak Kayaalp, “Halka arz sonucunda toplam 2 milyon 454 bin 271 yeni ortagimiz oldu” dedi.



“Rönesans olarak ülkemize inaniyor ve güveniyoruz”

Ipek Ilicak Kayaalp, sözlerini söyle tamamladi: “Sirket olarak ülkemize inaniyor ve güveniyoruz. Bu dogrultuda da yatirimlarimizi hiz kesmeden sürdürmeye devam edecegiz. Halka arzimiza katilan tüm yatirimcilarimiza, halka arz sürecini basariyla sonuçlandirmamizda emegi geçen ekibimize ve tüm paydaslarimiza bir kez daha tesekkür ediyoruz.”

Halka açiklik orani yüzde 10,08

Yapilan açiklamaya göre, Rönesans Gayrimenkul Yatirim’in Ak Yatirim ve Deniz Yatirim konsorsiyum liderliginde gerçeklesen halka arzina toplam tahsisat tutarinin 2,60 kati talep geldi. Halka arz sonucunda 2 milyon 454 bin 93 adedi yurtiçi bireysel olmak üzere toplam 2 milyon 454 bin 271 yatirimci sirkete ortak olurken, halka arz büyüklügü yaklasik 4,5 milyar TL, halka açiklik orani ise yüzde 10,08 oldu.

Holding’in 30 yili askin insaat deneyimini gayrimenkul deneyimiyle birlestiren ve 2006 yilinda kurulan sirket, holdingin Türkiye’deki ticari gayrimenkul gelistirme ve yatirim sirketi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Portföyünde bulundurdugu 12 alisveris merkezi ile Türkiye’nin en büyük AVM yatirimcisi konumunda bulunan Rönesans Gayrimenkul Yatirim, Istanbul, Ankara, Izmir, Adana, Samsun, Kahramanmaras ve Sanliurfa olmak üzere 7 sehirde, Optimum, Hilltown ve Piazza markali AVM’lerinin yani sira Maltepe Park ve Kozzy AVM gibi bulunduklari bölgenin en çok ziyaret edilen AVM’leriyle hizmet veriyor.

Görünürlükleri ve mimari özellikleriyle ziyaretçilerine en kolay ulasimi saglayacak sekilde gelistirdigi ve Türkiye’nin en çok ziyaret edilen AVM’lerini portföyünde bulunduran sirket, Istanbul’da Maltepe Park AVM ve Ofis’in hemen yaninda bulunan parselde gelistirdigi Maltepe Park Konut projesinin yani sira Istanbul’daki diger arsalari ve Antalya’daki arsasi için de proje gelistirme çalismalarini sürdürüyor.

Hedef net sifir karbon sirket olmak

Holdingin hedefleri ile paralel olarak sürdürülebilir bir gelecege katkida bulunmak için basarili uygulamalara imza atan sirketin portföyünde bulunan AVM’ler dünyanin en önde gelen sürdürülebilirlik sertifikalarina sahip bulunuyor. Yüzde 100 yesil enerji kullanmayi hedefleyen sirket, gurubun sürdürülebilirlik hedefleri ile paralel net sifir karbon bir sirket olmak için çalismalarini sürdürüyor.
Kaynak: İHA