5 Milyon Euroluk Avrupa Birligi Projesi Deprem Bölgesinde Tanitildi

Deprem bölgesinde ekonomik kalkinmanin öncüsü olan Dogu Akdeniz Kalkinma Ajansi (DOGAKA), Sosyal Girisimcilik Güçlendirme ve Uyum Projesi çerçevesinde; Hatay, Kahramanmaras ve Osmaniye’de hizlandirma hibe programini tanitti.

5 Milyon Euroluk Avrupa Birligi Projesi Deprem Bölgesinde Tanitildi
Asrin felaketinde hasara ugrayan deprem bölgesinin yeniden ayaga kalkmasi için yürütülen çalismalar devam ediyor. Deprem bölgesinde en büyük hasari alan illerden olan; Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaras’in ekonomik anlamda deger kazanmasina öncülük eden Dogu Akdeniz Kalkinma Ajansi (DOGAKA) bölgedeki faaliyetlerini sürdürüyor. Sosyal Girisimcilik Güçlendirme ve Uyum (SEECO) Projesi; kapsaminda DOGAKA öncülügünde Kahramanmaras, Osmaniye ve Hatay’da hizlandirma hibe programi tanitildi. SEECO Projesi kapsaminda ilan edilen Hizlandirma Hibe Programi’nin açilis ve tanitim toplantisi potansiyel faydalanicilar ve kamu kurumlarinin temsilcileri ile Hatay, Kahramanmaras ve Osmaniye illerinde gerçeklestirildi.

Toplantida katilimcilar, SEECO projesi hakkinda bilgilendirildi.

SEECO projesi; Avrupa Birligi’nin FRIT (Türkiye’deki Mülteciler için AB Mali Yardim Araci) Programi kapsaminda, Dünya Bankasi ve Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü koordinasyonunda yürütülmekte olan bir çalisma. SEECO Projesinin amaci, sosyal girisimcilik yoluyla kadinlarin ve gençlerin sosyal ve ekonomik yönden güçlendirilmesine ve toplumsal uyumunun saglanmasina katkida bulunarak, kadinlar ve gençler için yeni istihdam alanlari olusturulmasi. Toplam bütçesi 5 milyon euro olan hibe programi kapsaminda, Hatay, Kahramanmaras ve Osmaniye illerinde KOBI’lere yönelik ve en az 1 yil önce kurulmus sahis isletmelerine, sirketlere ve kooperatif isletmelerine, KDV hariç 3 bin ile 25 bin Avro arasinda hibe destegi saglanmasi amaçlaniyor. SEECO projesi çerçevesinde baslayacak olan ‘Hizlandirma Hibe Programi’ için son basvuru tarihi 17 Mayis 2024 olarak açiklandi.
Kaynak: İHA