Van'da, Sözde 'Ermeni Soykirimi Anma Günü' Programlarina Tepki

Van Küresünniler Tarih ve Kültür Arastirma Dernegi ve Oguz Çepni Federasyonu Dogu Anadolu Bölge Baskanligi, sözde "Ermeni Soykirimi Anma Günü" nedeniyle düzenlenen programlara tepki gösterdi.

Van'da, Sözde 'Ermeni Soykirimi Anma Günü' Programlarina Tepki
Ermenilerin Van’da yaptigi katliamlarda hayatini kaybedenlerin anisina yapilan Zeve Sehitligini ziyaret eden Küresünniler Tarih ve Kültür Arastirma Dernegi ve Oguz Çepni Federasyonu Dogu Anadolu Bölge Baskanligi üyeleri, daha sonra dernekte açiklama yapti. Burada kalabalik adina açiklamayi okuyan Küresünniler Tarih ve Kültür Arastirma Dernegi Baskan Yardimcisi Selim Kenan, bir dönem ‘Sadikayi Milli’ unvaniyla anilan ama daha sonrasinda katliamlari ile taninan Ermeni toplulugunun sözde Ermeni soykirimini anarak her yil 24 Nisan’da anma programlari gerçeklestirdigini hatirlatti. Kenan, “Topraklarimizda yasadiklari dönemde silahli ve örgütlü bir sekilde halki kin ve nefrete sürükleyerek yaptiklari katliamlari unutmadik, unutmayacagiz. Ayrica Hinçak ve Tasnak gibi hain örgüt yapilanmalari yetmezmis gibi topraklarimizda iç karisiklik çikarmak adina diger etnik gruplari da Osmanliya karsi kiskirtmalarini tarih kara harflerle yazmistir” dedi.

Ermenilerin emperyalist güçlerin desteklerini alarak bölgede bir devlet kurma hayaliyle yillarca komsuluk ve akrabalik iliskileri gelistirdigi insanlari hiç acimadan katlettigini aktaran Kenan, “Bu topluluk karsisinda, onlar gibi katliamci olmayan ecdadimiz, tehcir kararina mecbur kalarak, bu toplulugu tarih ve gelenek anlayisimiza yakisir sekilde sürgün etmistir. Buna ragmen hakkina razi gelmeyen bu topluluk, bugün hala 24 Nisan tarihlerinde sözde Ermeni soykirimi yalanini tüm dünyaya anlatmaya devam etmektedir. Oysa katledilen binlerce sehidimizin acisi henüz yüregimizdeyken, elleri kanli bu topluluk yakin tarihimizde dahi Azerbaycan’da, Hocali’da, Karabag’da, Gence’de birçok sehidimizin kanina girmeye devam etmistir. Bugünlerde dahi devam eden kazi çalismalarinda Ermenilerce katledilen sehitlerimizin cenazeleri bulunmakta iken, arsivler ve tarih gerçeklerinden kaçamayacak olan bu topluluk, kendi uydurduklari yalanlara kimseyi inandiramayacaktir. Biz Küresünniler olarak, bölgemizde ve Azerbaycan’da yapilan katliamlari unutmadik, unutturmayacagiz. Hangi dine ve irka mensup olursa olsun zalimce katledilen her mazlumun yaninda olacagimizi buradan haykirmak istiyoruz. Bütün zalimleri ve zalimliklerini lanetliyor ve ‘Zalimler için yasasin cehennem’ diyor, bu vesileyle geçmisten günümüze kadar sehadete yürümüs tüm sehitlerimizi minnet ve rahmetle yad ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA