Prof. Dr. Tasova Açiklamasi 'Böcekler Mikroplarin Tasiyicisidir'

Daha önce sadece bahçelerde görünen ‘Kahverengi Kokarca Böcegi’ artik evlerde de görülmeye baslanirken, Pandemi Bilim Kurulu Üyesi, Enfeksiyon Hastaliklari Uzmani Prof. Dr. Yesim Tasova, böceklerin çesitli mikroplarin tasiyici oldugunu bu nedenle önlem alinmasi gerektigini söyledi.

Prof. Dr. Tasova  Açiklamasi 'Böcekler Mikroplarin Tasiyicisidir'
Findik basta olmak üzere tarim ürünlerine zarar veren ancak yok edilemeyen, mücadele eksikligi nedeniyle hizla yayilan ‘Kahverengi Kokarca Böcegi’ artik evlerdeki kombilerin içinde yasamaya basladi.

Daha önce sadece ürünlere zarar veren böcegin artik vatandaslara da zarar verecek duruma gelmesi halki vatandaslari tedirgin ediyor. Pandemi Bilim Kurulu Üyesi, Enfeksiyon Hastaliklari Uzmani Prof. Dr. Yesim Tasova, böceklerin çesitli mikroplarin tasiyicisi oldugunu belirterek, “Havalarin isinmasiyla birlikte hasere popülasyonunun arttigini görüyoruz. Bu konunun ciddiyetle ele alinmasi gerekiyor. Zamaninda yapilan müdahaleler önemlidir. Örnegin larva döneminde belediyelerimiz ve Saglik Bakanligimiz birlikte önlem alabilir” dedi.

Böceklerden rahatsiz olan Mehmet Keser isimli bir vatandas ise havalarin isinmasiyla birlikte daha önce görülmeyen böceklerin ortaya çiktigini özellikle kahverengi koroca böceginin son dönemlerde fazla görülmeye baslandigini Saglik Bakanligi ile Tarim ve Orman Bakanliginin bu konuyu çözüme kavusturmasi gerektigini söyledi.

Kaynak: İHA