Yozgat Belediye Baskani Açtigi Merkezle Çocuklarin Yüzünü Güldürdü

Yozgat Belediye Baskani Kazim Arslan, 2018 yilinda açilisini yaptigi ancak son yillarda kullanima kapali olan Çocuk Sanat Merkezi’nin kapilarini göreve gelmesiyle birlikte yeniden açti.

Yozgat Belediye Baskani Açtigi Merkezle Çocuklarin Yüzünü Güldürdü


Istanbulluoglu Mahallesi’nde bulunan ve Yozgat Belediyesi tarafindan restore edilerek bahçe düzenlemesi yapilan tarihi Mehmet Aga Konagi, 23 Nisan 2018 tarihinde Çocuk Sanat Merkezi olarak çocuklarin ve gençlerin istifadesine sunulmustu. Son 5 yil içerisinde kapilarini kapatan sanat merkezi, Yozgat Belediye Baskani Kazim Arslan’in göreve yeniden gelmesiyle çocuklarin ve gençlerin istifadesine tekrardan sunuldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayraminda faaliyete geçirilen Çocuk Sanat Merkezi düzenlenen törenle kapilarini çocuklara yeniden açti.

"Çocuklarimiz buradan mahrum kalmisti"

Açilis programinda konusan Yozgat Belediye Baskani Kazim Arslan, “Biz burayi aslinda 2018 yilinda Çocuk Sanat Merkezi olarak açmistik ve burada çok güzel faaliyetler yapiliyordu. Çocuklarimiz burada çok güzel kurslarla gelecege dair kendilerini gelistiriyorlardi. Ama 2019 yilindan sonra maalesef ne sebeple anlamak mümkün degil burasi kapatildi ve 5 yildir kapali duruyor ve çocuklarimiz böylesi güzel bir imkandan da mahrum kaldilar. Kapatilmis olan bu Çocuk Sanat Merkezimizi yeniden açiyoruz. Sadece buradaki binayi açmakla kalmayacagiz insallah Yozgat’imizin bütün çocuklarini bu sanat, kültür ve sosyal faaliyetlerden faydalanmasini saglayacagiz. Bu yönde bir gayret içerisinde olacagiz” dedi.



"Mahallelere yatirimlarimiz olacak"

Yozgat’in sadece Kent Park bölgesinden ibaret olmadigini da hatirlatan Arslan, “Belediyenin de devletin de bütün yatirimlari o bölgeye yapiliyor. Sanki bu bölgenin ve ailelerinin bu bölgedeki çocuklarin bu tür seylere ihtiyaci yokmus gibi. Iste bizim burada bunu açmamizin sebebimiz de budur. Bölgedeki insanlarimizin, bu bölgedeki yasayan kardeslerimizin, onlarin çocuklarinin, evlatlarinin sosyal ve kültürel imkanlardan en güzel sekilde faydalanmasidir. Insallah bu dönemde bu tarafa epeyce yatirimlarimiz olacak. Mutafoglu, Çatak, Agah Efendi, Mehmet Hulusi Efendi, Istanbulluoglu Mahallelerine epeyce yatirimlarimiz olacak.” seklinde konustu.

^
Kaynak: İHA