Vali Kaya, 'Hastane Yolu Yaz Aylari Baslamadan Bitirilsin Istiyoruz'

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Egitim ve Arastirma Hastanesi’nin çöken yoluyla ilgili, “Hastane yolunda istiyoruz ki yaz aylari tamamen baslamadan bitirilsin. Normal sartlara göre yaz aylarinda çok daha yogun vatandas giris-çikisi oluyor. Su an bir noktadan giris, bir noktadan da çikis verdik ama inanilmaz bir trafik oluyor” dedi.

Vali Kaya, 'Hastane Yolu Yaz Aylari Baslamadan Bitirilsin Istiyoruz'
Geçtigimiz günlerde düzenlenen bir toplantida konusan Vali Kaya, hastane yolunda yasanan çökmeyle ilgili açiklamalarda bulundu. Kaya, “Projeyi hazirlarken orada dolmus duragi yok. Orada taksilerin durabilecegi bir yer yok. Ben de gittim inceledim. En azindan bu yol yapilirken onlara da cepler yaparsak hem dolmuslarin durabilecegi hem de vatandaslarin durabilecegi indi-bindi yapilabilecegi güvenli bir yol ortami olusturmak gerekiyor. Biraz hastanenin duvarini da içeriye almak lazim. Orada 2 metre daha içeriye girilse orasi vatandasin trafigini yönetme adina güzel olacak. Su haliyle biz oradaki trafigi yönetemiyoruz. Proje çizilirken yanlis çizilmis. Bunlarin hepsinin düsünülmesi lazimdi. Bunlar düsünülmemis. Madem yol kaydi bu da bir firsat oldu. Yaparken en azindan orayi düzgün yapalim. Böyle bir planlama gerçekten olmaz. Taksi nereden girecek nereden çikacak o düzenlenmemis. Orada bir maalesef kesmekeslik var” ifadelerine yer verdi.

Karayollari 14. Bölge Müdürlügü’ne tesekkür eden Vali Kaya, “Proje ihalesi yapilirken de mutlaka haberimiz olsun biz de planlamasini yapalim. En azindan yap-boz meselesine yeniden dönmesin. Müdürlügü de anlayisinizdan dolayi tesekkür ediyorum. Burasi Karayollari aginda degildi. Daha öncesinde hastane açilirken kolaylik olsun diye bu yol yapilmis. Ama bu yol kaydi. Burada da bir magduriyet olustu. Biz buna duyarsiz kalamayiz dediler ve bu ise el attilar. Yereldeki imkanlar ile Karayollari standardina uygun yol yapmak mümkün degil. Belediyenin imkani da yoktu. Çok ciddi bir bütçe karsimiza çikiyordu. Bakanimiz talimati verdi ve müdürlügümüz hizli bir sekilde çalismaya basladi.

Ben müdürlügünüze hassasiyetinizden dolayi tesekkür ediyorum” diye konustu.

Yalova Belediye Baskani Mehmet Gürel de hastanenin arkasinda bulunan duvarin da sikintili oldugunu hatirlatarak, “Bunu hizlandirmamiz gerekiyor. Hastane çevresiyle alakali daha önce siyaseten de dile getirdim. Hastanenin ön tarafinda sorun oldugu gibi arka tarafinda da problem bulunuyor. Hastanenin arkasindaki istinat duvarinin alti bos. Toprak altindan kayiyor. Oraya da bakmak lazim. Bu hastane çevresindeki projelendirmelerin bir an önce bitmesi gerekiyor. Orasi kentin tamamini ilgilendiren bir bölge. Kentin merkezinde de ulasim problemini çözebilecek bir aks. Kentin merkezindeki ulasim probleminin çözüm önerilerini de vatandas ile paylastigim için hastane önündeki yolun ve kavsagin bir an önce bitirilmesi gerekiyor. Çevre Yolu’nun ne zaman bitecegini bilmem gerekiyor. Ona göre sehir merkezinde bir planlama yapacagiz” dedi.

Karayollari 14. Bölge Müdür Yardimcisi Alican Birincioglu da açiklamalarinda su sözlere yer verdi: “Güney Çevre yolunda ihale süreci devam ediyor. Güney Çevre yolunun bitisi muhtemel 2026 yili. Hastane yoluyla alakali da belediyemizin bir proje çalismasi olmus ama Karayollari standartlarina tam uygun kriter olmadigi için projesini Karayollarina göre yapiyoruz. Proje bittikten sonra da akabinde imalatini tamamlayacagiz. Hastane yolu ve Güney Çevre Yolu’nun olusturdugu sikintinin farkindayiz. Zemin yapisindan kaynakli problemler var. Çözüme kavusturacagiz.”
Kaynak: İHA