Pandemiyle Basladi, Gelenek Haline Gelen Kutlama 4 Yildir Devam Ediyor

Sakarya’nin Adapazari ilçesinde pandemiyle beraber gelenek haline gelen 23 Nisan kutlamalarinda site sakinleri, çocuklar için çesitli hediyeler vererek gönüllerince eglenmelerini sagladi. Hazirliklarinin bir hafta önceden basladigi kutlamalara çevre sokaklarda ilgi gösterdi.

Pandemiyle Basladi, Gelenek Haline Gelen Kutlama 4 Yildir Devam Ediyor
Adapazari ilçesi Yagcilar Mahallesi’nde bulunan bir sitede pandemi dönemiyle gelenek haline gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalarinda bu senede site sakinleri, çocuklar için çesitli hediyeler vererek gönüllerince eglenmelerini sagladi. Türk bayraklari, balonlarla donatilan site içinde çocuklar palyaço ve oyuncaklarla eglendi. Mesale ve havai fiseklerle kutlanan 23 Nisan gününde Adapazari Belediye Baskani Mutlu Isiksu’da çocuklarin mutluluguna ortak olarak hediye takdim etti. Pandemi döneminde yapmaya basladiklari kutlamayi geleneksellestirdiklerini Belirten Büsra Baycan, çocuklarin mutlu olmasi için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalistiklarini belirtti.



“Degerlerimizi ögretiyoruz aslinda çocuklarimiza”

Pandeminin bile kutlamaya engel olmadigi günü geleneksellestirdiklerini belirten Büsra Baycan, “Biz her sene çok büyük özenle bugünü programliyoruz. Hatta bir hafta öncesinde bunun hazirliklarina basliyoruz. Bütün site sakinleri olarak mutlaka herkes bir seyler yapiyor. Çocuklarimizin, bugünleri unutmamasi için bir de bu evde kalmisligin vermis oldugu bir sikintiyi disari atmak için bir hafta boyunca bu sitede çalismalar yapiyoruz. Camlari süslüyoruz, balonlar sisiriyoruz. Hatta geçtigimiz yillarda resim yarismasi yapmistik, hala onlari sakliyoruz. Onlar da büyüyorlar bununla. Degerlerimizi ögretiyoruz aslinda çocuklarimiza. Pandemi sürecinde çocuklarimizin, okullarda bile iptal olan bir tören süreçleri vardi. Biz bugünü yasatmak istedik, çünkü çocuklarimiz bunu unutsun istemedik. Pandemi sürecini ne kadar sürecegini de bilmiyorduk sonuç olarak. Çocuklarimizin üzerinde evde kalmis olmanin verdigi sikintilar vardi dolayisiyla birlikte toplandik ve bu organizasyonu yapmaya karar verdik, sitemizi süsledik. Ilk olarak resim çizmeyle basladik, sonrasinda görkemli törenlere dönüstürdük. Ilk basta mesafeli olarak kutladigimiz süreç simdi sarilma ve kucaklasma ile devam ediyor, çok mutluyuz” dedi.



“Herkes katilim gösteriyor, site disindan da ilgi var”

Site disindan da katilim oldugu söyleyen Baycan, "Pandemide dogan çocuklar var, hiçbir sey bilmeden devam edeceklerdi ama simdi onlari da bu sürece empoze etmis durumdayiz. Herkes katilim gösteriyor, site disindan da ilgi var. Yani yan sitelerden bile gelmek istiyorlar, bu bizim için gurur verici bir durum. Çocuklarimiza armagan edilen bu kutlu günü pandemi bile bozamadi, biz dört senedir her seye ragmen kutlamaya ve çocuklarimiza bugünün degerini, kiymetini anlatmaya devam ediyoruz” diye konustu.



“Bir önceki yil da kutlamalarda çok eglenmistik ve bu kutlama da çok eglenceli geçiyor”

Gönlünce eglendigini belirten 8 yasindaki Esmanur Tahtakale, “Burada eglenceli oyunlar oynuyoruz. Bir önceki yil da kutlamalarda çok eglenmistik ve bu kutlama da çok eglenceli geçiyor. Taç aldim, baloncuk aldim, bardak aldim, verdikleri hediye paketinin içerisinden ayicik çikti. Pamuk seker aldim. Çok mutluyum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA