Lastigi Patlayan Kamyon Faciaya Neden Oluyordu

Antalya’nin Manavgat ilçesinde lastigi patladigi için önlem almadan park halinde bulunan kamyona çarpmamak için ani fren yapan kamyona arkadan gelen kamyonun çarpmasi sonucu meydana gelen kaza sans eseri ucuz atlatildi. Trafik ekipleri kaza yapan kamyonlarin yol ortasinda kalmasi nedeniyle yolda olusan araç kuyrugu yüzünden kaza yerine güçlükle ulasabildi.

Lastigi Patlayan Kamyon Faciaya Neden Oluyordu
Kaza, Manavgat Antalya D-400 Karayolunda meydana geldi. Alinan bilgiye göre; Manavgat istikametinden Antalya istikametine seyir halindeki Hasan Bulut’un kullandigi 07 AVN 734 plakali kamyon, Gündogdu Mahallesi Sarisu mevkiine geldiginde lastigi patladigi için önlem almadan yolun saginda durdu. Bu sirada Cihan Tasçi’nin kullandigi 34 BHA 753 plakali kamyon son anda fark ederek frene basarak durdu. Duran kamyona ayni istikamette gitmekte olan Mehmet Asik’in kullandigi 07 YN 965 plakali kamyon arkadan çarpti.

Kazanin ardindan olay yerine itfaiye, ambulans ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kamyonlardan çikan ve refüjde çimlerin üzerine uzanan kamyon sürücüleri ve yolcu olarak bulunanlar saglik ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardindan kendilerini iyi hissettiklerini belirterek hastaneye gitmedi. Kazanin ardindan kamyonlarin yol ortasinda kalmasi nedeniyle trafik akisi tek seritten kontrollü olarak saglanirken kilometreleri bulan araç kuyrugu olustu.

Kaza yapan kamyonlarin sürücüleri ve kazayi gören vatandaslar, kazada araç sürücülerinin suçu olmadigini, önlem almadan lastigi patladigi için duran kamyonun sürücüsünün kazanin ardindan patlak lastikle kamyonu ileriye yolun soluna çekerek lastigi degistirdigini belirtti.

Kaynak: İHA