Büyünce Kaymakam Olmak Isteyen Minik Emir, Koltuga Erken Oturdu

Bilecik’te büyünce kaymakam olmak isteyen ilkögretim 4’üncü sinif ögrencisi minik Emir Durmus, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami nedeniyle koltuga erken oturdu.

Büyünce Kaymakam Olmak Isteyen Minik Emir, Koltuga Erken Oturdu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri çerçevesinde Osmaneli Ilçe Kaymakami Yüksel Ünal, büyünce kaymakam olmak isteyen Osmaneli Ilkögretim Okulu 4’üncü sinif ögrencisi Emir Durmus’u makaminda agirladi. Koltugu minik Emir Durmus’a 1 günlügüne teslim eden Kaymakam Ünal, kendisinin de bu yaslarda kaymakam olmak istedigini ve hayalinin gerçek oldugunu söyledi.

Yeni Kaymakam Durmus, görevi devraldiginda ilk icraat olarak Düzmese köyünden gelen bir vatandasin içme suyu sikintisini gidermek için ilgili kurum müdürünü arayarak vatandasin sikintisinin giderilmesi talimati verdi.

Daha sonra Ilçe Milli Egitim Müdürünü ve Ilçe Gençlik Spor Müdürünü arayarak okul bahçelerindeki futbol sahalarinin aktif edilmesi konusunda talimatlar veren minik Emir, ilçe saglik müdürünü de arayarak köylerdeki saglik taramasinin daha sik araliklarla yapilmasi talimati verdi.

Kaymakam Durmus daha sonra makamindan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami mesaji vererek, "1920 yilinda özgürlügümüze temel olan açilmis ve Atatürk o günü, yarinin gelecegi olarak gördügü biz çocuklara armagan etmistir. Biz bu yüzden Atamiza sonsuz minnet borçluyuz. Bugün koltuguna oturdugum Osmaneli Kaymakamimiz Sayin Yüksel Ünal’a basarili çalismalarindan dolayi tesekkürlerimi sunuyorum. Bizde bir gün sizin gibi büyüyecegiz ve ülkemizin gelismesinde söz sahibi olacagiz, ilçemizi en üst mertebeye tasiyacagiz. Kisa süreliginde olsa Osmaneli kaymakami olarak yapmak istediklerimden baslayarak ilgili kurum müdürleri ile görüserek yapilmasi gerekenleri ilettim" dedi.

Kaymakam Ünal, ziyarete gelen 4’ncücü sinif ögrencisi Emir Durmusa tesekkür etti. Ögrenci Durmusun makam ziyaretine, Ilçe Milli Egitim Müdürü Erhan Dös, Okul Müdürü Senol Altintas ve sinif ögretmeni de eslik etti.
Kaynak: İHA