Burdur'un Içme Suyu Sorunu Göl Ortasindan Geçirilecek Senir Suyu Projesi Ile Çözülmeye Çalisilacak

Yasanan iklim degisikligi ve kuraklik nedeniyle yaz aylarinda içme suyu tehlikesiyle karsi karsiya kalabilecek olan Burdur’a Burdur Gölü’nün ortasindan geçirilmesi planlanan Senir Suyu Projesiyle çözüm bulunmaya çalisiliyor. Yapilacak proje ise 2025 yilindan sonra Burdur’a hizmet verebilecek.

Burdur'un Içme Suyu Sorunu Göl Ortasindan Geçirilecek Senir Suyu Projesi Ile Çözülmeye Çalisilacak
Dünyada yasanan iklim degisikligi ve kuraklik nedeniyle birçok il susuzlukla karsi karsiya kalma tehlikesi yasiyor. Bu illerden biri de Burdur. Yasanan kuraklik nedeniyle Türkiye’nin yedinci büyük gölü olan Burdur Gölü bile dörtte birini kaybederken yagissiz geçen kis mevsimi nedeniyle yaz aylarinda sehir içme suyu sorunuyla karsi karsiya kalmak üzere. Yasanabilecek bu olumsuz duruma karsi yetkililer farkli projeler üreterek önlem almaya çalisiyor. Bu projelerden birisi de Burdur Gölü’nün karsi kiyisinda bulunan Isparta’nin Keçiborlu ilçesine bagli Senir Kasabasi’ndan Burdur’un 10-15 yillik su sorununu çözecek su getirmek.

Senir Kasabasi’nda bulunan 3 adet sondaj kuyusundan çikan sularin yine Senir bölgesinde Burdur Gölü kenarinda bulunan kuyularda toplanarak buradan da Burdur Gölü üzerine kurulacak boru hatti ile Burdur’a getirilmesi hedefleniyor. Göl çekilmeden önce gölün alt kismindan Burdur’a su destegi saglayan bu proje gölün çekilmesiyle birlikte iptal edilmisti. Simdi ise yapilacak yeni çalismalarla Senir Suyu projesi tekrar canlandirilacak.

Proje çerçevesinde Senir Kasabasinda incelemelerde bulunan Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Milletvekilleri Prof. Dr. Adem Korkmaz ve Mustafa Oguz’dan proje hakkinda bilgi aldi. Vali Öksüz’ü bilgilendiren Milletvekili Korkmaz projenin ancak 2025 yilindan itibaren katki verebilecegini, 2024 yili yaz ayina yetisemeyecegini dile getirdi.
Kaynak: İHA