Buharkent Eski Baskanlarindan Köprülü Son Yolculuguna Ugurlandi

Aydin’in Buharkent ilçesinde 1994-2004 yillari arasinda belediye baskanligi yapan Nazmi Köprülü 79 yasinda hayatini kaybederken, Köprülü düzenlenen tören ile son yolculuguna ugurlandi.

Buharkent Eski Baskanlarindan Köprülü Son Yolculuguna Ugurlandi


Geçtigimiz yil açik kalp ameliyati olan ve bir süredir de yasliliga bagli rahatsizligi devam ettigi için tedavisi sürmekte olan Nazmi Köprülü, sabah saatlerinde yasamini kaybetti. Köprülü için görev yaptigi memleketi Buharkent’te cenaze töreni düzenlendi.

Ikindi namazina müteakiben Çarsi Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Buharkent Kaymakami Cuma Omurca, Buharkent Belediye Baskani Mehmet Erol, Köprülü ailesi ve aile yakinlari, is ve siyaset dünyasinin taninmis isimleri ve vatandaslar katildi.



Ilk tören Buharkent Belediyesi önünde gerçeklestirildi.

Köprülü’nün özgeçmisinin okunmasinin ardindan Buharkent Belediye Baskani Mehmet Erol, Köprülü ile ilgili hatiralarini ve hizmetlerini anlatti. Baskan Erol, “Nazmi Köprülü Baskanimiz Buharkent’e güzel hizmetler ve eserler birakti. Biz kendisinden raziyiz. Allah da ondan razi olsun insallah. Kendisine rahmet, acili ailesine ve yakinlarina da bassagligi diliyorum” dedi.



Ikinci tören ise ikindi namazina müteakip Buharkent çarsi camide gerçeklestirildi.

Kilinan namazin ardindan Köprülü için helallik istendi. Namazin ardindan merhum Köprülü, Buharkent Belediye Mezarligi’na defnedildi.

Dogumu da ölümü de anlamli günlerde oldu

1945 yilinda 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami günü hayata gözlerini açan Nazmi Köprülü, yine anlamli bir gün olan TBMM’nin kurulus günü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda 79 yasinda iken hayata gözlerini yumdu. 1994-2004 yillari arasinda 10 yil Buharkent Belediye Baskanligi görevini üstlenen Köprülü, geçtigimiz yil geçirdigi açik kalp ameliyatinin ardindan uzun süredir tedavi görmekteydi. Nazmi Köprülü, evli, 2 çocuk ve 2 torun sahibiydi.
Kaynak: İHA