Kayserililer, Gök Gözlem Evi Ile Uzayin Derinliklerine Yolculuk Yapti

Kocasinan Belediyesi, Gök Gözlem Evi Merkezi’nde ’Gökyüzünü kesfet’ etkinligi düzenledi. Bilimsel projelerle fark olusturduklarini vurgulayan Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, çocuklarin ve gençlerin ufkunu açan farkli konsept çalismalarin yer aldigi merkezle gelecegin mühendisleri, astronotlari ve pilotlarinin yetismesine katki sunacaklarini söyledi.

Kayserililer,  Gök Gözlem Evi Ile Uzayin Derinliklerine Yolculuk Yapti
Ülkenin gelecegi olan gençlerin her zaman destekçisi olduklarina dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak bilimsel projelerle fark olusturuyoruz. Özellikle gençlerimize atölye ve tesislerimizle destek vermenin yani sira sürdürülebilir hale getirmek için çalismalar yapiyoruz. Biz bugün gençlere destek veriyoruz, biliyoruz ki yarin onlar da bu necip milleti gururlandiracaklar. Gençlerimizin talepleri dogrultusunda simdiye kadar oldugu gibi Kocasinan Akademi çatisi altinda vermis oldugumuz destegi artirarak sürdürecegiz. Biliyoruz ki teknoloji noktasinda teknoloji üreten, teknolojiden istifade eden yerli ve milli ürünlerle bunu yapabilirsek o kadar basarili oluruz. Bunun içinde Kocasinan Akademi olarak gençlerimize desteklerimiz devam edecek. Etkinligimizle farkli bir pencere açmaya çalistik. Özellikle astronomi ve uzay bilimi alaninda bilgi donanimi olarak dünya ile rekabet edebilecek düzeyde gençler yetistirecegiz. Yavrularimizin gelecegi için huzurlu ve mutlu olmalari adina var gücümüzle çalismaya bundan sonra da devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Gökyüzünü kesfet etkinligiyle uzayin derinliklerine yolculuk yapan Kayserililer ise Kocasinan Belediyesi’nin bilim ve teknoloji alaninda vermis oldugu egitimler sayesinde bilgi birikimlerini artirdiklarini belirterek, böyle imkanlar taniyan Baskan Çolakbayrakdar’ a tesekkür etti.
Kaynak: İHA