Gençlik Ve Spor Bakanligi'ndan 57. Alaya Vefa Yürüyüsü

Çanakkale Zaferi’nde kahramanliklariyla destanlasan 57. Piyade Alayi Sehitleri, Gençlik ve Spor Bakanligi’nin 25 Nisan’da düzenleyecegi “57. Alaya Vefa Yürüyüsü” ile anilacak. Anma töreni, Gençlik ve Spor Bakani Dr. Osman Askin Bak ve binlerce gencin katilimiyla yapilacak.

Gençlik Ve Spor Bakanligi'ndan 57. Alaya Vefa Yürüyüsü
Gençlik ve Spor Bakanligi’nin, geleneksel hale gelen “57. Alaya Vefa Yürüyüsü” 25 Nisan Persembe günü gerçeklestirilecek.

Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsaminda düzenlenecek “57. Alaya Vefa Yürüyüsü” için 81 ilden gelecek gençler Çanakkale’de bulusacak. Anma programi her yil oldugu gibi bu yil da 24 - 25 Nisan tarihlerinde düzenlenecek. "57. Alaya Vefa" yürüyüsü programina Gençlik ve Spor Bakani Dr. Osman Askin Bak ile binlerce genç katilacak.

Binlerce genç Çanakkale’ye gelecek

Çanakkale’deki etkinlige katilacak olan gençler, 24 Nisan Çarsamba günü gruplar halinde sehre gelecek. Kocadere Kamp alaninda toplanacak olan gençler, burada belgesel gösterimi, kum sanati gösterisi, Çanakkale tarihi anlatimlari, hatira fotografi stantlari ve mevlid-i serif programina katilacak. Ayni gün, mehteran ve tiyatro gösterimi ekinlikleri de düzenlenecek.

Bakan Bak, sabah namazinin ardindan yürüyüsü baslatacak

Yürüyüsün gerçeklesecegi 25 Nisan’daki program, Gençlik ve Spor Bakani Dr. Osman Askin Bak’in saat 05.00’te gençlere yarma çorbasi ikrami ile baslayacak. Sabah namazinin ardindan Bakan Dr. Osman Askin Bak, mehteran esliginde 57. Alaya Vefa Yürüyüsü’nü baslatacak. Yürüyüs, Conkbayiri’nda sona erecek.

Conkbayiri’nda saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi, anita çelenk konulmasi, Kuran-i Kerim tilaveti, Bakan Bak’in konusmasi, temsili alay sancaginin devir teslimi ile devam edecek olan program, askeri bandonun verecegi konser ile tamamlanacak.

Sehitler Abidesi’nde de anma programi düzenlenecek

Günün son programi ise Sehitler Abidesi’nde düzenlenecek. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayacak program, Dr. Osman Askin Bak’in abideye çelenk koymasi ile devam edecek. Bakan Bak’in burada gençlere hitabinin ardindan Solotürk gösterisi düzenlenecek.

Anma programi, Gençlik ve Spor Bakani Dr. Osman Askin Bak’in, gençlerle birlikte sehitliklere karanfil birakmasiyla sona erecek.
Kaynak: İHA