Uygulama Yapan Polise Silah Çeken Seyhan Belediyesi Temizlik Isleri Müdürü Tutuklandi

Adana’da uygulama yapan polisin ’dur’ ihtarina uymayarak kaçtiktan sonra polis yakalayinca silah çekip tokat atmaya çalisan Seyhan Belediyesi Temizlik Isleri Müdürü tutuklandi. Yanindaki iki sahis ise tutuksuz yargilanmak üzere serbest kaldi.

Uygulama Yapan Polise Silah Çeken Seyhan Belediyesi Temizlik Isleri Müdürü Tutuklandi
Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesine bagli Tellidere Mahallesi’ne 20 Nisan günü meydana geldi. Iddiaya göre, Alparslan Türkes Bulvari’nda Adana Emniyet Müdürlügü Seyhan Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri uygulama yapmaya basladi.

Bir süre sora polis bulvardan gelen 06 DDF 448 plakali kamyoneti durdurmak istedi. Ancak ’dur’ ihtarina ragmen kamyonetin sürücüsü infaz koruma memuru Mehmet Ali S. (53) durmayarak yoluna devam etti. Bunun üzerine polis aracin arkasindan gidip bir süre kovalamanin ardindan kamyoneti durdurup içindekilerin asagi inmesini istedi. Ancak kamyonette bulunan Mehmet Ali S., Seyhan Belediyesi Temizlik Isleri Müdürü Selahattin S. (46) ve Ahmet B. araçtan inmedi. Müdür Selahattin S. araca yaklasan polise tokat atmaya çalisip elini beline atarak, "Siz kimsiniz? Sizi gebertecegim" diye bagirarak silah çikartip polise dogrulttu. Bunun üzerine polis sahsa biber gazi sikip etkisiz hale getirip silahi aldi. Ancak sahis polise yumruk ve tekme atarak mukavemet göstermeye devam etti. Diger iki sahis da Selahattin S.’yi kurtarmak için polise mukavemet gösterince polis biber gazi kullandi. Mehmet Ali S. etkisiz hale getirilirken, diger sahis yaya olarak kaçmaya çalisti. Polis sahsi da kovalama sonrasi yakaladi ve 3 kisi de gözaltina alindi. Polis Selahattin S.’nin polise dogrulttugu silaha el koydu. Araçta yapilan aramada ise 28 gram bonzai ele geçirildi. Sürücüye de alkollü araç kullanmaktan islem yapilarak araçta baglandi. Ayrica aracin Seyhan Belediyesinin kiralik araci ögrenildi. Polis zanlilarin ifadesini aldiktan sonra “dur ihtarina uymama, görevli memura mukavemet, tehdit, hakaret, görevli memuru silah dogrultma, uyusturucu bulundurma” suçlarindan adliyeye sevk etti. Süphelilerden Selahattin S. tutuklanirken, diger iki süpheli tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.
Kaynak: İHA