Kepez'den 4 Mahalleye Konforlu Yaya Yolu

Kepez Belediyesi, Düdenbasi, Habibler, Çankaya ve Erenköy mahallelerinde yaya yollarini, 96 bin metrekare kilit tasli kaldirim çalismasiyla güvenli ve konforlu hale getiriyor.

Kepez'den 4 Mahalleye Konforlu Yaya Yolu
Kepez Belediye Baskani Mesut Kocagöz’ün yatirim planlamasi kapsaminda Fen Isleri Müdürlügü mahallelerin hizmet taleplerini karsiliyor. Bu kapsamda Düdenbasi, Habibler, Çankaya ve Erenköy mahallelerinde kaldirim düzenlenmesi çalismasi baslatildi. Ilçe sakinlerini kaliteli kamusal yasam alanlariyla bulusturmayi hedefleyen kaldirim hizmeti, 4 mahallede sicak asfalt ile altyapi çalismalari tamamlanan cadde ve sokaklarin her iki yönündeki yaya yollarinda gerçeklestiriliyor. Kaldirim yatiriminda 96 bin metrekare kilit tasi ve 59 bin metre bordür kullaniliyor.

Düdenbasi’na 20 bin metrekare parke kaldirim

Fen Isleri Müdürlügü, Düdenbasi Mahallesi’nde dogalgaz boru hatti ve elektrik iletim hatlarinin yer altina alinmasi çalismalarindan dolayi bozulan kaldirimlari da yeniliyor. Bu kapsamda ilk olarak kirilan, hizmet veremez hale gelen kilit taslari söküldü. Bu taslar, kamyonlar araciligiyla belediyenin geri dönüsüm tesisine tasindi.

Kirik taslardan temizlenen ve ortalama genisligi 150 santimetre olan yaya yollarinin kilit tasi ve bordür imalati yapiliyor. Kaldirim çalismasi. 2310, 2317, 2324 ve 2306 sokaklarda tamamlandi. Bu sokaklarda, 10 bin metrekare kilit tasi ve 8 bin metre bordür yapimiyla emniyetli ve rahat yürüyüs yolu olusturuldu.

Kaldirimdan sonra asfalt

Düdenbasi Mahallesi’nde, 2333, 2344 ve 2337 sokaklarda ise kaldirim çalismasi sürüyor. Bu sokaklarin kaldirimin insasinda 10 bin metrekare kilit tasi, 7 bin metre bordür tasi kullaniliyor. Fen Isleri Müdürlügü yetkilileri, Düdenbasi Mahallesi’nde kaldirimi yenilenen yollarin sicak asfaltinin önümüzdeki aylarda yapilacagini ifade ettiler.

Çankaya’ya 30 bin metrekare kaldirim hizmeti

Imara uygun sehirlesme süreci tamamlanma asamasina gelen Habibler, Çankaya ve Erenköy mahallelerinde sicak asfalti yapilan cadde ve sokaklar da kilit tasli kaldirimlarla bulusturuluyor. Çankaya Mahallesinde 6422, 6424,6225, 6415, 6410, 6442,6447 ve 6448 sokaklarda tamamlanan kaldirim çalismasi Baris Manço Bulvari’nda devam ediyor. Bu mahalledeki kaldirim çalismasinin rakamsal boyutu ise 30 bin metrekare parke tasi ve 20 bin metre bordür tasi.

Erenköy’ün yaya yollari da güzellesiyor

Fen Isleri Müdürlügü, Erenköy Mahallesi’nin dogal gaz boru hatti ve sicak asfalt çalismasi sona eren sokaklarini da kaldirim yatirimi programina aldi. Mahallede, 4851, 4854, 4860 ve 4862 sokaklarda, 18 bin metrekare parke kaldirim, 14 bin metre bordür uygulamasiyla sehir estetigine uygun, güvenli ve rahat yaya yolu olusturuluyor.

Habibler’e asfalttan sonra kaldirim

Habibler Mahallesi’nde sicak asfalt kalitesiyle bulusturulan 5554, 5550 ve 5557 sokaklarda da kaldirim çalismasi baslatildi. Bu sokaklarda 28 bin metrekare kilit tasi ve 20 bin metre de bordür çalismasi gerçeklestiriliyor. Kaldirim yatirimi, gecekondudan modern konutlara dönüsümün sürdügü Habibler Mahallesi’nin, modern sehir kimligine kavusmasina katki saglamasi bakimindan önem tasiyor.

Mahallelerin kent estetigi güzellesiyor

Kepez Belediyesinin, 4 mahallede gerçeklestirdigi 96 bin metrekare büyüklügündeki kaldirim yatirimiyla yaya yollari güvenli ve konforlu hale gelirken, sehrin kamusal alanlarina da estetik bir güzellik kazandiriliyor.

Tekerlekli sandalye kullanan bireyler için kaldirimlarin giris kisimlarina egimli rampalar yapiliyor.

Mahallelerin imara uygun sehirlesmesine katki saglayan kaldirimlar, ayni zamanda ilçe sakinlerine güvenli ve rahat yaya ulasimi imkani da sunuyor.
Kaynak: İHA