Çanakkale Ruhu 'Bizim Çanakkale' Sarkisiyla Canlaniyor

Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanligi tarafindan yürütülen ’24 Nisan Çanakkale Kara Savaslarinin 109. Yil Dönümü Anma Programi’ için bestelenen sarki, dinleyenleri duygu seline sürüklüyor. Genç sanatçi Irmak Arici’nin seslendirdigi “Bizim Çanakkale”, büyük zafer sonrasinda Cumhuriyeti ilan eden birliktelik, dayanisma ve mücadele ruhunu yansitan dizeleriyle milyonlarca kisiye 109 yil öncenin coskusunu yasatiyor.

Çanakkale Ruhu 'Bizim Çanakkale' Sarkisiyla Canlaniyor
Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanligi’nin düzenledigi ’24 Nisan Çanakkale Kara Savaslarinin 109. Yil Dönümü’ törenleri için geri sayim basladi.

Törenler öncesinde Çanakkale ruhuna özel bestelenen sarki, zafere giden yoldaki duygulari yeniden canlandiriyor.

Genç sarkici Irmak Arici’nin seslendirdigi “Bizim Çanakkale” sarkisinin söz ve müzigi Asena Irmikçi tarafindan yazildi. Müzik yönetmenligini Salih Özsan’in yaptigi sarkinin dizeleri, Çanakkale zaferine giden yoldaki kahramanlik, cesaret, dayanisma, birlik, fedakârlik ve mücadele ruhunu anbean yasatiyor.

Yer Gök Kirmizi Beyaz

Sarkinin Idil Dizdar ve Sait Dagdeviren tarafindan çekilen klibinde; sanatçi Irmak Arici Türk bayraginin kirmizi ve beyaz renkleriyle bezenmis kostüm ve aksesuarlarla yer aliyor. Dev Türk bayragi görüntüsüyle baslayan duygusal klipte, Çanakkale Savasi sehitlerinin fotograflari ve isimlerinin yazili oldugu anit izleyenleri gözyaslarina boguyor. Klip, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotografi ve Çanakkale sehitlerine yönelik minnet dolu bir anma mesajiyla son buluyor. Dijital görsellerin eslik ettigi klipte, Arici’ya eslik eden koro üyeleri de yer aliyor.
Kaynak: İHA