Türkiye Enduro Ve ATV Sampiyonasi'ni 1. Ayak Yarislari Bilecik'te Start Aldi

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafindan düzenlenen Türkiye Enduro ve ATV Sampiyonasi’nin 1. Ayak Yarislari Bilecik’te basladi.

Türkiye Enduro Ve ATV Sampiyonasi'ni 1. Ayak Yarislari Bilecik'te Start Aldi
Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafindan düzenlenen Türkiye Enduro ve ATV Sampiyonasi’nin 1. Ayak Yarislari Bilecik’te yapilacak. Yarislar öncesi magazin starti etkinligi düzenlendi.

Yarislar öncesi Cumhuriyet Meydani’nda 7’si kadin, 195 motosikletli ile ATV’li, idari kayit ve teknik kontrollerini yaptirdiktan sonra organizasyon hakkinda bilgilendirildi.

Açilis konusmasi yapan Bilecik Gençlik Ve Spor Il Müdürü Sayin Yasin Özdemir, "Bilecik Enduro Pisti Türkiye’nin en önemli pistlerinden birisi oldu. Türkiye’de toplamda 12-11 Enduro pistinden en büyügü olmasi asabiyle Bilecik pisti öne çikan bir konumdadir" dedi.



Bekir Yunus Uçar: "195 kayitla son yillarin rekor sayisina ulastik Bilecik’te"

Türkiye Motosiklet Federasyonu Baskani Bekir Yunus Uçar, federasyon olarak Bilecik’te Enduro ATV Sampiyonasi’nin kendileri için en gözde sampiyonalar oldugunu söyledi.

Uçar, "Sadece bir spor degil, sosyal bir faaliyet olarak da görüyoruz enduro sporunu. Çünkü bir yeri, derivasyonu, turizm merkezindeki tarihi ambiyansi yasatabilecek en önemli organizasyon iste bu Enduro ATV organizasyonu. Burada çok büyük bir emek var, bu emegin karsiligini ulusal bir sampiyonayla, gözde bir müsabaka ve mücadeleyle en güzel sportif pencereden verebilecegimizi sporcularimizin katkilariyla umut ediyoruz. Burada birkaç teknik bilgiyi de vermek istiyorum. Bilecik’te, enduro bransinda ve tüm branslarimizin toplaminda 195 kayitla son yillarin rekor sayisina ulastik" diye konustu.



Sefik Aygöl: "Bilecik’te Türkiye’nin en uzun parkuruna sahip olan enduro parkini olusturduk"

Bilecik Valisi Sefik Aygöl de, "Dün degil evvelki aksam biz enduro parkimizda bu konuya gönül vermis sporcularimizla, pilotlarimizla onlarla bir araya geldik. Bir araya geldigimizde söyle bir ifade kullanildi, ’Valim bize çok büyük bir alan olusturdunuz hayallerimizin ötesinde. Allah razi olsun’ dediler. Söyle bir karsilik verdim, ’Allah sizlerden razi olsun. Siz düsündünüz, siz inandiniz bizde sizlere inandik. Yaptigimiz tek sey bu. Biz sizlere inandik’. Enduro parkini olusturmak bizim 25 günümüzü aldi. Çok güzel bir alan olusturduk ama 25 günde olusturduk. Bu nasil olustu? Bu milletin en büyük gücü imece gücüdür, birlikte çalisma gücüdür, birlikte yapma gücüdür. Biz Il Özel Idaremiz, valiligimiz, belediyemiz bütün kurumlarimizla birlikte hareket ettik. Ama yaklasik 120 sporcumuz bütün imkanlariyla isin içinde yer aldi. Vatandasimiz, esnafimiz herkes gönül birligiyle buna el verdi. Bugün Türkiye’nin en uzun parkuruna sahip olan Enduro parkini olusturduk. Sonra arkadaslarimizin ifadesi ve özellikle federasyonumuzun onayiyla en zorlu parkurumuz olusturduk. Sözün arkasina, ismin arkasina 365 gün diye bir ifade kullandik. Bu da neyi ifade ediyor, 365 gün burada etkinlik yapilabilecek imkanlara sahip bir alan olusturduk. Yani bir nebze enleri olan bir alan olusturduk" seklinde konustu.

Kaynak: İHA