Turistik Diyarbakir Ekspresi Davul Zurnayla Karsilandi

Ankara-Diyarbakir güzergahinda ilk seferine baslayan Turistik Diyarbakir Ekspresi, Diyarbakir Tren Gari’nda davul zurna esliginde halayla karsilandi.

Turistik Diyarbakir Ekspresi Davul Zurnayla Karsilandi
1051 kilometre hat uzunlugunda Ankara-Diyarbakir güzergahinda isletilecek olan 180 kisi kapasiteli Ankara-Diyarbakir-Ankara Turistik Treni, Tarihi Ankara Gari’ndan dün hareket etmisti. Bu sezon ilk seferine baslayan tren, saat 16.15’te Diyarbakir’a ulasti.

Yolcular, davul zurna esliginde halayla karsilandi, yolculara çiçek takdim edildi. Yolcular, bir süre halaya dahil olarak oynayanlara eslik etti.

Diyarbakir Ticaret ve Sanayi Odasi (DTSO) Baskani Mehmet Kaya, uzun süredir üzerinde çalistiklari bir proje oldugunu, hem Ulastirma ve Altyapi Bakanligi Devlet Demir Yollari ile hem de Kültür ve Turizm Bakanligi ile yürüttükleri ve kendileri içinde önemli bir proje oldugunu söyledi.



“Mezopotamya ekspresi diyoruz. Sadece Diyarbakir degil, ayni zamanda güzergahta Malatya, Elazig ve Kayseri’de, buralarda da 3’er, 4’er saat durarak oranin da turizmine katki koyan bir projeden bahsediyoruz” diyen Kaya, “Buraya geldikten sonra bir gece konakliyor. 9 vagonlu bir trenin yolcularinin bir kismi da sadece ayni gün dönmeyecek. Burada kalip, Diyarbakir’i taniyip baska ulasim araçlariyla da dönebilecekler. Kent turizminin tanitilmasi, kent turizmine katki anlaminda çok çok önemli” dedi.

Bu 3 aylik süre içerisinde yapildiktan sonra daha sonra hangi aylar içerisinde yapilacagi, nasil devam edecegiyle ilgili de oda ve Devlet Demir Yollari’nin ortak çalismalari ile belirlenecegini belirten Kaya, söyle konustu:

“Gelen misafirlerimizi agirliyoruz. Hem gastronomimizi gösteriyoruz, hem burada konaklamalari ile ilgili destekler veriyoruz, burayi tanimalarini istiyoruz. Bu 3 aylik deneme süreci bizler içinde önemli. Ilgiye bakarsak bütün kompartimanlar dolu geldi. Gidiste de ayni sey olacak. Oraya da yogun talep var. Bölgeden Ankara’ya, Kayseri veya Malatya’ya gidip oralari tanimak isteyen Diyarbakirli hemsehrilerimizi de buna davet ediyoruz. Buradan Ankara’ya gidisle de yogun bir talep var. Bu da bizi sevindiriyor.”

Misafirleri; Diyarbakir Vali Yardimcisi Ilyas Öztürk, TCDD Tasimacilik AS Genel Müdürü Ufuk Yalçin, Diyarbakir Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mehmet Kaya, Il Kültür Turizm Müdürü Mehmet Sebahattin Genç, turizm temsilcileri ve çok sayida davetli karsiladi.
Kaynak: İHA