Istinat Duvari Ikinci Kez Çöktü Açiklamasi 5 Katli Bina Bosaltildi

Kocaeli’nin Izmit ilçesinde 5 ay önce bir kismi çöken istinat duvarinin diger bölümü de yikildi. Duvarla birlikte yol da çökerken 5 katli bina tahliye edildi.

Istinat Duvari Ikinci Kez Çöktü Açiklamasi 5 Katli Bina Bosaltildi
Olay, dün aksam Bekirdere Mahallesi Sabir Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokak ile insaat temelinin ayiran istinat duvari bilinmeyen sebeple yikildi. Duvarla birlikte yolun bir bölümünde çökme meydana geldi. Ihbar üzerine olay yerine itfaiye, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri seritlerle sokagi kapatirken, yaya giris ve çikislarini engellendi. Ekiplerce yapilan incelemenin ardindan 5 katli binadaki 5 daire ve zemin kattaki firin tahliye edildi. Sokagin tamamen çökmesini engellemek için bölgeye is makinesi sevk edildi. Is makinesiyle yol desteklendi.

Öte yandan, istinat duvari 5 ay önce tekrar çökmüs ve onarilmisti.

"Is makinesi topraga dayali sekilde duruyor"

Kuaför dükkani esnafi Yavuz Findik, "Istinat duvari daha önce çökmüstü, belediye ekipleri yapti. Belediye ekiplerinin çalismasinin ardindan, sokak tekrar açilmisti. Dün gece saatlerinde yine toprak kaymasi oldu. Sabah geldim kuaför dükkanimi açtim, toprak yavas yavas kaymaya devam ediyordu. Is makinesi topraga dayali sekilde duruyor. Firin sahibi bir an önce yapilasini talep etti" dedi.

Kaynak: İHA