Israil Güçlerinden, Nur Sems Mülteci Kampina Basin Açiklamasi 5 Ölü

Israil güçleri, Bati Seria’nin Tulkarem sehrinin dogusunda bulunan Nur Sems mülteci kampina düzenledigi baskinda 5 kisinin ölümüne neden olurken 4 kisiyi de yaraladi.

Israil güçleri, günlerdir sik sik baskin gerçeklestirdigi isgal altindaki Bati Seria’nin Tulkarem sehrinin dogusunda bulunan Nur Sems mülteci kampina Persembe gününden bu yana genis çapli baskin düzenliyor. Dün bir kez daha mülteci kampina saldiran Israil güçleri, Nur Sems mülteci kampinda evler, dükkanlar, yollari yerle bir ederken kanalizasyon hatlarini da kullanilamaz hale getirdi. Iki gündür devam eden baskinda Israil güçleri ile kampta yasayan Filistinliler arasindaki çatisma da sürüyor. Baskinda 5 kisinin ölümüne neden olan Israil güçleri, 4 kisiyi de yaraladi. Yaralilarin hastanede tedavisi sürüyor.

Israil güçleri ambulanslari engelledi

Görgü taniklari isgal güçlerinin kamptan ayrilmadigini ve diger yararlilar için ambulansin girisine izin vermedigini ifade etti.

Iki yaraliyi Thabet Thabet Devlet Hastanesine götürmeyi basardiklarini söyleyen Filistin Kizilayi (PRCS) ekipleri, Israil güçlerinin ambulansi durdugunu, yaraliyi indirerek kimlik kontrolü yaptiklarini bildirdi.
Kaynak: İHA