Haliliye Belediyesi Ile Daha Bilinçli Nesiller Yetisiyor

Haliliye Belediyesi, minyatür bir sehrin canlandirildigi çocuk trafik egitim parkinda düzenlenen egitimler ile miniklere trafik isiklarini, levhalarini ve kurallarini ögretmeye devam ediyor.

Haliliye Belediyesi Ile Daha Bilinçli Nesiller Yetisiyor
Haliliye Belediyesi Çocuk Trafik Egitim Parki ile trafik kültürünü ögrenen nesiller yetisiyor.

Sanliurfa Valiligi koordinesinde Haliliye Belediyesi, il emniyet müdürlügü ve il milli egitim müdürlügü isbirliginde egitimlerin verildigi Haliliye Çocuk Trafik Egitim Parki ile ögrencilere trafik bilinci asilaniyor. Belediye ve il milli egitim müdürlügü tarafindan düzenlenen egitimler çerçevesinde Haliliye ilçe sinirlarindaki okullarda egitim gören çocuklar, merkez ve kirsal ayrimi yapilmadan planlanan program dahilinde çocuk trafik egitim parkina götürülüyor. Burada görevli trafik polisleri ve jandarma ekipleri tarafindan egitim alan çocuklara, basta yayalarin dikkat etmesi gereken kurallar olmak üzere trafik levhalari, trafik isiklari ve trafik tabelalarinin anlamlari ögretiliyor. Yaya geçitleri, yaya üst geçidi ve kavsaklarin oldugu minyatür bir sehrin canlandirildigi çocuk trafik egitim parkinda tüm kurallari uygulamali olarak ögrenme sansi bulan minikler, akülü araçlara binerek de sürücülük deneyimi yasiyor.

Kendilerine ayrilan oyun parkinda da gönüllerince eglenen çocuklar, kendilerine sunulan bu imkanlar dolayisiyla, hem eglendiklerini hem de ögrendiklerini ifade ederek Belediye Baskani Mehmet Canpolat’a ve Haliliye Belediyesine tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA