'Berzeg Sendromu' Mahalleyi Bosaltti

Balikesir’de 309 gün önce evinden ayrilarak ormana yürüyüse giden ve bir daha kendisinden haber alinamayan Ekonomist Korhan Bergez olayi tedirginlige yol açti. Hayatindan endise edilen Berzeg’in basina ne geldigi muammasini korurken, olayin meydana geldigi Gönen’in Armutlu kirsal mahallesi adeta hayalet sehre döndü.

'Berzeg Sendromu' Mahalleyi Bosaltti
Balikesir’in Gönen ilçesine bagli Armutlu kirsal mahallesinde yürüyüs yapmak için köpegi Tina ile birlikte evinden ayrilan Ekonomist Korhan Berzeg’den bir daha haber alinamadi. Korhan Berzeg’in kaybolmasinin üzerinden tam 309 geçti ancak hala hiçbir haber yok. Onlarca kuyu tarandi, Gönen Çayi’nda aramalar yapildi, 250 kilometrelik çevrede sayisiz kez aramalar gerçeklestirildi ancak bir sonuç alinamadi.

Korhan Berzeg, 17 Haziran 2023’te Gönen ilçesinin Armutlu Mahallesi’ndeki yazlik evinden köpegi Tina ile beraber yürüyüs yapmak için ayrilmisti. Korhan Berzeg ve köpegi Tina çiktiklari yürüyüsten geri dönmeyince, esi Angela Berzeg kayip ihbarinda bulunmus ve Bölgede, AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Ankara Jandarma Özel Asayis Komutanligi (JÖAK) ile gönüllü arama ve kurtarma ekiplerinin yani sira iz takip ve kadavra köpekleriyle arama çalismalarina baslanmisti. Korhan Berzeg, Dron ve IHA’larla 250 kilometrekarelik alanda, 5 kez havadan ve karadan aranmis ancak bulunamadi.

Korhan Berzeg’in bulmak için baslatilan arama çalismalari 179 gün önce sonlandirilmisti. Korhan Berzeg’in kaybolmasinin üzerinden ise tam 309 gün geçmesine ragmen kaybolma gizemi hala çözülebilmis degil. Armutlu Kirsal Mahallesi’nde yasayanlar da bu durum nedeniyle tedirgin. Güvenlik endisesi yasayan bazi mahalle sakinleri evlerinden çikmaya dahi çekinirken deyim yerindeyse mahalle terkedilmis gibi görünüyor. Bu belirsizlik ve endise atmosferi, insanlarin günlük hayatini önemli ölçüde etkilemis durumda. Mahalle Muhtari Hamit Erman konu ile ilgili, “Aramalar bitti, gelen giden yok. Biz de öyle bekliyoruz. Köylerde nüfus kalmadi, köyler bosaldi” dedi.

Kaynak: İHA