Baskan Dogan Açiklamasi 'Ilk Isimiz Trafik'

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, mesaiye 06.00 gibi basladiklarini, gece 01.00’e kadar çalistiklarini belirterek, “Ilk isimiz trafik, tabii sehrin trafikle alakali beklentileri var” dedi.

Baskan Dogan Açiklamasi 'Ilk Isimiz Trafik'
Samsun Büyüksehir Belediye Meclisi, 31 Mart yerel seçimleri sonrasi ilk toplantisini meclis binasinda yapti. Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan baskanliginda yapilan toplantida 23 gündem maddesi görüsüldü.

Meclis, gündem maddelerine geçilmeden önce saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okumasi ile basladi.

17 gündem, 6 gündem disi olmak üzere 23 madde, mecliste onaya sunuldu. Gündeme alinan maddelerden gizli ve isaretle yapilan komisyon, katiplik, baskanvekili ve temsilci seçimleri mecliste karara baglandi. Baskan Halit Dogan, meclis arasinda Ihlas Haber Ajansi’na özel açiklamalarda bulundu.

Yeni meclisin Samsun ve Türkiye’ye hayirli olmasini dileyen Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, “2024 Mahalli Idareler Seçimleri sonrasinda meclisimizin ilk toplantisini yaptik. Hayirli olmasini diliyorum. Yüksek Seçim Kurulu’ndan kesinlesen meclis üye listesinin bildirilmesinin 5’inci gününde yapma durumumuz olustugu için Cumartesi günü yani bugün meclisimiz toplanmis oldu. 17 ilçemizde seçilen belediye baskanlarimiz ve 17 ilçemizden seçilen Büyüksehir Belediyesi Meclis Üyelerimizden olusan meclisimizle beraber insallah Samsunumuz hakkinda hayirli kararlar alacak sekilde görev yapmayi Rabb’im bizlere nasip etsin. Ilk toplantiyi yapiyoruz. Toplanti gündemimiz geregi bundan sonrasinda komisyonlarda görev yapacak arkadaslarimizi seçmis oluyoruz. Gizli oyla seçilenler var. Açik oyla seçilenler var. Arkadaslarimizin tercihlerini bir taraftan yansitmalarini bekliyoruz. Buna göre de seçilen arkadaslarimizi ilan ediyoruz. Bundan sonra da mutat bir sekilde aylik olarak toplanacagiz. Meclis faaliyetlerimizi de canli olarak Samsunlu hemserilerimizin izlemesi için yayinlamis olacagiz. Hayirli ugurlu olmasini diliyorum” dedi.



“Kadrolar zamanla olusacak bir durum”

Sehri örnek bir sehir haline getirmek için ellerinden geleni yapacaklarini ifade eden Baskan Halit Dogan, “Kadrolar zamanla olusacak bir durum. Hemen üç gün bes gün diye söylenecek bir sey degil. Biz arkadaslarimizin hepsinin tecrübelerinden faydalanarak yol yürümeyi tercih etmek istiyoruz. O nedenle de arkadaslarimizla konusuyoruz. Su anda brifinglerimizi aliyoruz. Memnun oldugumuz bütün arkadaslarla çalisacagiz. Belki arkadaslardan bir kismi bizimle çalismak istemeyebilir. Bu, neticede karsilikli bir durum. Emek vermek isteyen, sehre hizmet etmek isteyen, özveriyle gayret göstermek isteyen herkesle çalisma arzusundayiz. Önemli olan polemiklerden uzak, sehrin sadece hizmet konustugu bir 5 yil yasansin arzu ediyoruz. Insallah bu 5 yilin sonunda Samsunlu hemserilerimizin ‘iyi ki de oy vermisiz, iyi ki de seçmisiz Samsunumuza güzel hizmetleri oldu baskanimizin’ dedikleri bir dönemi hayata geçirmis oluruz. Günü bereketli geçirmekten baska, proje üretmekten baska Samsunluya bu sehirde yasamaktan mutlu oldugunu hissettirmekten baska hiçbir derdimiz yok. Kavgamiz yok, kaos istemiyoruz. Sehrimizi turizmden tarima, gencinden yaslisina, kadinindan engellisine, insanlarin mutlu oldugu örnek bir sehir haline getirmek için var gücümüzle gayretle çalisacagiz” diye konustu.



“Ilk isimiz trafik, sehrin trafikle alakali beklentileri var”

Ilk islerinin sehrin trafikle alakali olan beklentilerini çözmek oldugunu belirten Baskan Dogan, “Bir taraftan çalisiyoruz, bir taraftan sabah mesai 06.00 gibi basliyor, gece 12.00-01.00 gibi bitiyor. Bir taraftan da haftada 3 gün misafirlerimizi agirliyoruz. Diger günlerde de arkadaslarimizla hem gece hem gündüz diger günleri üzerinde de çalisiyoruz. Ilk isimiz trafik, tabii sehrin trafikle alakali beklentileri var. Bir tarafta organize sanayi bölgelerimizle alakali çalismalarimizi devam ettiriyoruz. Is, istihdam, turizm. Isimiz Samsunumuza daha fazla gelir olussun. Samsunlu is ve as derdinde olmasin. Samsun’un ekonomisi büyüsün. Samsun daha da fazla taninsin. Samsun insanlarin yasamaktan mutlu oldugu bir sehir olsun arzu ediyoruz. Insallah hayata geçirecegiz” seklinde konustu.



Meclisten detaylar

Toplantida mevcut Meclis Baskanvekili Nihat Soguk tekrar yeni dönemde de meclis baskanvekili seçilirken, 2’nci Meclis Baskanvekili ise MHP’den Abdurrahman Çamas oldu. Üye seçimlerinin tamamlanmasinin ardindan denetim komisyonu raporu okundu. Ardindan Samsun Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Ilhan Bayram tarafindan 5 yillik eski yönetimin faaliyet raporunun sunumu yapildi.

Ilgili maddeler komisyonlara havale edildi.
Kaynak: İHA