Bakan Özhaseki Açiklamasi 'Bu Cografyada Yasamanin Bedeli Güçlü Olmak'

Kayseri Büyüksehir Belediyesi ve Sun Fuarcilik is birligi ile düzenlenen Kayseri Çocuk Kitap Fari ve Senligi açilis programinda konusan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, “Bu cografyada yasamanin bedeli güçlü olmak” dedi.

Bakan Özhaseki Açiklamasi 'Bu Cografyada Yasamanin Bedeli Güçlü Olmak'
Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi’nde düzenlenen senligin açilis programina Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Saban Çopuroglu, Murat Cahid Cingi ile Ayse Böhürler, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, protokol üyeleri, çocuklar ve vatandaslar katildi.

Sehirde bulunan kütüphane ve egitim hizmetleri ile ilgili bilgiler veren Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, “Burada emegi geçenlere tesekkür ediyoruz. Insallah bu bir ilk. Çocuklarimiza yönelik yapmis oldugumuz bu anlamli çalismayi daha sonraki süreçte daha da gelistirerek millet bahçemizi daha da opsiyonlu hale getirerek degisik etkinliklere firsat verme adina çalismalarimizi sürdürecegimizi ifade etmek istiyorum. Hatirlanacagi gibi Ramazan boyunca da burada adeta etkinliklerle ve yapilan çalismalar ile doldu tasti. Hava sartlarina ragmen adeta ugrak yer oldu. Simdi de insallah binlerce insanin burayi doldurup tasiracagini ve çocuklarimizin kitapla bulusacagini, yazarlarimizin gerekli gerekli imzalari atacagini, ayni zamanda tiyatro etkinlikleri ile de çocuklarimiza degisik tiyatro sunumlariyla da çocuklarimiz için cazip hale getirecegimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cingi da, “Öncelikle içerisinde bulundugumuz Türkiye’nin en büyük millet bahçesinde bu güzel faaliyeti yapmak bizlere sehir adina ayri bir gurur veriyor. Bu süreçte çok yogun emekleri olan sayin bakanimiza bir kere daha sükranlarimizi sunuyoruz. Daha sonraki süreçte emegi geçen kurumlarimiza da tesekkür ediyorum. Sehir hayatinda farkli bir dinamizmi hissettigimiz ve bu gibi faaliyetlerde çok önemli bir mekan olacak bu mekana verdikleri katkilardan dolayi çok tesekkür ediyoruz. Kitap okumanin önemini anlatmaya, izah etmeye zaten gerek yok hepiniz biliyorsunuz. Burasi da insallah yavrularimiza kalici katkilari olacak, onlari kitapla bulusturacak, kitap aski asilayacak güzel bir faaliyet olarak kaydedilecektir. Bu vesile ile tekrar bu güzel günde bizlerle olan herkese tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise, “Çocuklarin Memduh dedesi gerçekten çocuklarin bekledigi ve istedigi programda çocuklarimizla ve ailelerimizle bir araya getirdi bu fuari. Ben kendisine sonsuz tesekkür ediyorum. Yarin da erozyonla mücadele ile ilgili büyük bir program himayelerinizde gerçeklestirilecek. Son zamanlarda bakanimiz ya Hatay’da ya da Adiyaman’daydiniz. Sürekli deprem bölgesindeydiniz. Dolayisiyla sehir olarak da bu heyecana ihtiyacimiz vardi. Tekrardan hos geldiniz sefalar getirdiniz. Az önce gelirken gördük, ailelerin mutlulugu, orada oturan çocuklarin saga sola kosturmalari gerçekten çok mutlu ediciydi. Büyüksehir belediye baskanimiz millet bahçesini Çevre ve Sehircilik Bakanligi destegi ile yapmak için çok büyük çaba sarf etti. Bu güzel alani büyüksehir belediyemiz ve bakanligimiz bize hediye etti” dedi.

“Bu cografyada yasamanin bir bedeli var”

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki ülke olarak hem güçlü olunacagini hem de egitim görülerek degisime ayak uydurulacagini söyleyerek, “Çocuklarimiz sanal dünyanin basindan kalkmiyorlar ama biz sartlari zorlayacagiz ve egitecegiz. Ne kadar egitirsek gelecegimizi o kadar çok garantiye aliriz. Çok sükür egitimle birlikte Türkiye büyüyor ve genisliyor. Ben Bayraktar ailesinden bahsetmek istiyorum size. Babalari mühendis. Bir kardesi rahmetli babalari için, “Benim agabeyim dervis bir adam. Parayla pulla hiç isi yok. Onu dünyada en mutlu eden sey bir formül çözebilmektir. Bilinmeyen bir seyi bulabilmektir, bir sonuca ulastirabilmektir. Onun için de çocuklarini okuttu” dedi.

Sonra geldiler bir hayal ugruna ise basladilar. Sonrasinda bu is gelisti, IHA’lar SIHA’lar, Bayraktar TB-2’ler ve simdi savas uçaklarina dogru dönüyor. Biz zorlu bir cografyadayiz. Gerçekten etrafimiz ates çemberi gibi. Bu cografyada yasamanin bir tek bedeli var. Eger o bedeli öderseniz yasarsiniz, yoksa sizin de ellerinizden alirlar Allah korusun. Güçlü olmak zorundasiniz. Eger güçlüyseniz bu cografyada yasarsiniz, bagimsizliginizi ilan edersiniz, üzerinize oyun kurdurmazsiniz ve dimdik durursunuz. Ezaniniz okunur, bayraginiz dalgalanir. Güçlü degilseniz bunlarin hiç birini yaptirmazlar size. Egitim bile yaptirmazlar. Dogudaki geri toplumlara dönersiniz Allah korusun. O yüzden dedik ki biz bir taraftan elbette ki güçlü olacagiz. Savunma Sanayimizi de kuracagiz ve burada dimdik ayakta kalacagiz. Bir taraftan da tahsilimizi yapacagiz. Okuyacagiz, degisime ayak uyduracagiz. Nihayetinde dünya ile yarisacagiz. Çalisacagiz ve bu toplumu da refah toplumu haline getirecegiz. Ben bir kez daha degerli baskanimiza çok tesekkür ediyorum. 30 yildir verdigimiz belediyecilik mücadelesi tecrübeyle, bilgiyle, birikimle ve herkesi kucaklayarak simdi de Memduh agabeyin liderliginde devam ediyor. Allah hayirli uzun ömür versin. Bu ömürde hizmet hep olsun. Hepinizi saygiyla, sevgiyle selamliyorum” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan protokol üyeleri çocuklarla birlikte açilis kurdelesini kesti. Kayseri Çocuk Kitap Fari ve Senligi, 28 Nisan Pazar gününe kadar misafirlerini agirlayacak.
Kaynak: İHA