Mustafa Atli Açiklamasi 'Ben Bir Isçiyim Devlet Memuru Degilim'

Resmi olmayan verilere göre Kozan Belediye Baskani seçilen Cumhur Ittifaki adayi Mustafa Atli, "Ben devlet memuru kadrosunda degil, isçi kadrosunda bulunuyordum. Istifa etmemi gerektirecek zorunlulugum yokken etik olmadigi için istifa ettim” dedi.

Mustafa Atli Açiklamasi 'Ben Bir Isçiyim Devlet Memuru Degilim'
Kozan MHP Ilçe Baskanliginda Kozan Ilçe Baskani Serif Köseli, AK Parti Ilçe Baskani Polat Kaya ve meclis üyesi adaylari ile birlikte basin açiklamasi gerçeklestirdi. Resmi olmayan verilere göre Kozan’da Belediye Baskani seçilen Mustafa Atli, "Bu seçimde milletimizin teveccühü ile kesinlesmemis sonuçlara göre belediye baskani ilan edildik. Arkadaslarimizin, diger seçime dair, seçime katilan arkadaslarimizin itiraz süreleri vardi. Bu süre içerisinde iki tane partinin Seçim Kurulu’na itirazlari gerçeklesti. Onlari aldim elimde. Eger süreç adli bir süreçse, bunun adli anlamda Ilçe Seçim Kurulu’na gidilip itiraz edilmesini anlardim. Ancak her asamasini basinin önünde sanki seçim devam ediyormusçasina, hatta seçim iptal edilmisçesine ortada ilan edilmek hem dogru degil, hem etik degil” dedi.

"Onlara cevaben sunlari ifade etmek isterim" diyen Atli, "Burada ifadelerin içerisinde birkaç maddeyle birlikte iddialarini siralamislar. Asil iddia tabii ki YSK’nin baskanlik seçimine yeterliligiyle ilgili birkaç iddia. Bu iddialardan bir tanesi diyor ki Mustafa Atli “devlet memuru” dur. Bu nedenle istifa etmelisiniz. Söylüyorum arkadaslar Ben bir isçiyim, devlet memuru degilim. Bu iste Halk Bankasi’nin tüm kademesinde ki insanlar devlet memuru degildir. 4603 sayili yasa geregi kamu bankalari 657’ye tabi kamu personeli çalistiramaz. Belirsiz süreli is sözlesmesi kapsaminda isçi statüsünde çalistirabilir. Kamu kurumun içerisindeki meslek kuruluslariyla sendikalar, kamu bankalari, kamu bankalariyla üst birlikleri ve bunlarin üst kuruluslarini ve katildiklari tesebbüs ve ortakliklarin yönetim ve denetim kurulu üyeleri istifade ediyor. Ben yönetim ve denetim kurulu üyesi olmadigimi defalarca anlatmistim. Hatta üyeligiyle meclis üyeligini karistirmis. Benim ticaret odasi yönetim kurulu üyeligimde bulunmamaktadir. Ayrica kisisel bilgiler gizliligi ihlal edilmis olan SGK dökümümle ilgilide sikayetçi oldum. Adaylik sürecinde avukatlarimizda Yüksek Seçim Kuruluna belgeleri ibraz ettikten sonra hiçbir sorun olmadigini incelemislerdir. 2 gün içinde karara baglanacaktir. Kararin sonucunda da Il Seçim Kurulu arkasinda da YSK süreci islemis olacak. Allah nasip ederse biz hemen arkasinda da mazbatamizi alacak ve görevli olacagiz. Yapilan bu açiklarin ardindan insanlarin bu yaniltilmasi, yönlendirmesi, provoke edilmesini etik degerler açisindan dogru bulmadigimi bir kez daha belirtmek isterim. Ancak son bir kere de iptal edilen oylarla ilgili söylüyorum, aramizdaki üçüncü sira adayi ile ilgili dört bine yakin oy var. Tamami olarak sayilsa da bu sonuca çok etken degil. Onu da itirazin hakikaten bu anlamda anlayabilmis degilim” diye konustu.

Kaynak: İHA