ABD Disisleri Bakani Blinken Açiklamasi 'Refah'ta Askeri Operasyonlar Bizim Desteklemedigimiz Bir Sey'

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Washington yönetiminin Israil tarafindan Gazze Seridi’nin güneyindeki Refah kentine düzenlenecek herhangi bir askeri operasyonu desteklemedigini açikladi.

ABD Disisleri Bakani Blinken Açiklamasi 'Refah'ta Askeri Operasyonlar Bizim Desteklemedigimiz Bir Sey'
Israil ile Iran arasinda gerçeklestirilen karsilikli saldirilar gündemi mesgul etse de Israil güçlerinin Gazze Seridi’ne yönelik bombardimani araliksiz devam ediyor. Gazze Seridi’nin güneyinde milyonlarca yerinden edilmis Filistinlinin sigindigi Refah kentine düzenlenmesi beklenen Israil operasyonu ise bugün Italya’da gerçeklestirilen G7 Disisleri Bakanlari Toplantisi’nin ardindan yeniden gündeme geldi. Toplantinin ardindan açiklamalarda bulunan ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, “Refah’ta su anda 1,4 milyon insan var ve bunlarin çogu Gazze Seridi’nin diger bölgelerindeki yerlerinden edilerek buraya gelmis durumda. Insanlarin buradaki çatismadan kaçabilmelerini saglayacak bir plan henüz görmedik. Insanlar büyük ölçüde tehlikeden uzakta olsalar bile, Refah’ta oldukça önemli bir sivil nüfus da geride kalacaktir. Büyük bir askeri operasyonun bu nüfus için korkunç sonuçlari olacagina inaniyoruz” dedi.

Washington yönetiminin Refah operasyonuna olan tavrina deginen Blinken, “Refah’ta büyük çapta askeri operasyonlar düzenlenmesi bizim desteklemedigimiz bir sey. Bu hedefe baska yollarla ulasilabilecegine inaniyoruz. Bu hafta da dahil son birkaç haftadir Israil ile bu konuda üst düzey görüsmeler gerçeklestiriyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA