YSK'den Ordu, Hatay Ve Ardahan Için Yapilan Itirazlara Ret

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Hatay ve Iskenderun için, IYI Parti’nin Ordu için yaptigi tam kanunsuzluk itirazlarini ve AK Parti’nin ise Ardahan için yaptigi olaganüstü itirazi reddetti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimleri çerçevesinde siyasi partilerin yapmis oldugu itirazlari degerlendirmeye devam ediyor. Bugün saat 14.00’da toplanan kurul, 3 siyasi partinin 3 il ve 4 ilçe olmak üzere toplam 7 seçim bölgesi için yaptigi olaganüstü ve tam kanunsuzluk itirazlarina iliskin sonuçlari açikladi.

Yapilan itirazlara çerçevesinde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Hatay ve Iskenderun’da ölü seçmenlerin oy kullandigi, güvenlik güçlerinin sandik kurulu baskani oldugu ve geçersiz oylarin neden geçersiz oldugunun belirtilmediginden ötürü tam kanunsuzluk durumun olustugunu belirterek yaptigi itiraz, YSK tarafindan reddedildi.

Ayrica yine CHP’nin Konya Hadim ve Ardahan Çildir için olaganüstü, Adana Pozanti için ise tam kanunsuzluk olmak üzere seçimlerin iptali ve yeniden seçime gidilmesi için yaptigi itirazlar da reddedildi.

IYI Parti’nin de Ordu seçimlerinde 95 sandik kurulu üyesinin siyasi parti üyesi olmasi ve çift mühür nedeniyle geçersiz sayilan oylarin çogunda IYI Parti mührünün de bulunmasini gerekçe göstererek, tam kanunsuzluk nedeniyle yaptigi itiraz, kurul tarafindan reddedildi.

Öte yandan AK Parti’nin ise Ardahan seçimlerine iliskin seçimin yenilenmesi ve yeniden seçime gidilmesi üzerine yaptigi itiraz da kurul tarafindan kabul görülmedi.
Kaynak: İHA