Vektörle Mücadele Devam Ediyor

Il genelinde havalarin isinmasi, bahar dönemine girilmesi nedeniyle sivrisinek ve karasinek gibi hedef kitle disindaki çayir sinegi, yesillik sinegi gibi uçusan diger canlilara ekolojik sistemin zarar görmemesi için müdahalede bulunmayan ekipler, bu türlerin vektör kapsamina girmedigi hakkinda bilgilendirme çalismalarina devam ediyor.

Vektörle Mücadele Devam Ediyor
Mugla Büyüksehir Belediyesi vektörle mücadele ekipleri durgun sularda üreyen sivrisineklere karsi düzenli olarak alan taramasi çalismalari yürütüyor. Sivrisineklerin üreme kaynaginin bulunmasi, kaynagin ortadan kaldirilmasina yönelik fiziksel tedbirlerin alinmasi, vatandasin bilgilendirilmesi ve sivrisinek larvalarinin ergin hale gelerek çogalmamalari için larvasit uygulamasi yapiliyor. Gelen talep ve sikayetlerin çözümü için adrese yönelik alan taramasi yapan ekipler, sivrisinek üreme kaynaklarinin en az %80’inin fosseptikler, kap-kacaklar, saksi tabaklari, suluklar, su biriktirme kaplari ya da bidonlari, süs havuzlari vb yerler oldugunu tespit ederek vatandaslari bilgilendiriyor. Ekipler ayrica kültürel mücadele kapsaminda; sivrisineklerin durgun sularda üredigi, karasineklerin agzi açik çöp, gübre vb. organik atiklardan üredigi, bit-pire-kene türü parazitlerin ise dis parazit uygulamalari yapilmayan evcil hayvanlardan kaynaklandigi konularinda da bilgilendirme çalismalari yapiyor.

Vektörle mücadele ekipleri il genelinde havalarin isinmasiyla ULV (araç üstü soguk sisleme) uygulamasina Ramazan Bayrami tatili ile birlikte basladi.

Kaynak: İHA