TBMM Baskani Kurtulmus, Irak Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Baskanvekili Muhsin Ali Ekber El Mendelavi Kabul Etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baskani Numan Kurtulmus, Irak Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Baskanvekili Muhsin Ali Ekber El Mendelavi’yi kabul etti.

TBMM Baskani Kurtulmus, Irak Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Baskanvekili Muhsin Ali Ekber El Mendelavi Kabul Etti


TBMM Baskani Numan Kurtulmus, Irak Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Baskanvekili Muhsin Ali Ekber El Mendelavi ve beraberindeki heyeti makaminda kabul etti. Kabulün ardindan Meclis Baskanliginda bulunan Divan Salonu’na geçildi. Irak Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Baskanvekili Muhsin Ali Ekber El Mendelavi, TBMM Baskani Kurtulmus ve Meclis üyelerini ilerleyen zamanlarda Bagdat’ta görmek istediklerini söyledi.



"Irak’in da bölgesel konumundan ve rolünden hareketle bir siçrama yapma arzusundayiz"

Parlamento olarak Irak’in dis iliskilerini desteklediklerini belirten Irak Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Baskanvekili Muhsin Ali Ekber El Mendelavi, "Stratejik iliskilerin daha da derinlesmesini arzulamaktayiz. Türkiye ile her türlü dostluk iliskilerini hayatta geçirmek üzere buradayiz. Ikili iliskileri daha da gelistirmek ve sikilastirmak üzere Irak’in da bölgesel konumundan ve rolünden hareketle bir siçrama yapma arzusundayiz" dedi.



Türkiye Büyük Millet Meclisi Baskani Numan Kurtulmus, Mendelavi ve beraberindeki heyeti TBMM’de agirlamaktan dolayi memnuniyet duydugunu ifade ederek, sunlari söyledi:

"Iki komsu olarak, iki kardes ülke olarak halklari arasinda asirlardir gönülden gönüle baglarin oldugu millet olarak bundan sonraki süreçte de daha yakin çalisma içerisinde olacagiz. Iliskilerimizi her alanda çok daha ileri alanlara götürecegiz. Ticaret alaninda, sanayi alaninda, kültür alaninda, turizm ve egitim alanlarinda karsilikli is birligini gelistirmemiz için önemli bir zemin mevcuttur. Sayin Cumhurbaskanimizin ayin 22’sinde Irak’a yapacagi ziyaret, fevkalade önemli bir dönüm noktasini teskil edecektir. Her iki ülke arasindaki is birligini daha ileri götürebilmek için mevcut projeleri üzerinde anlasmalarin mutabik kalinmasi üzerine ziyaret gerçeklestirilecek."

Konusmalarin ardindan iki ülke arasinda basina kapali toplantiya geçildi.
Kaynak: İHA