Sandalyeyle Darbedilen Site Sakini, Magduriyetini Pankartla Dile Getirdi

Izmir’in Bornova ilçesinde bir site sakini kadin, apartman toplantisinda site görevlisi tarafindan darbedildigini iddia etti. Tehdit edildigini de öne süren kadin, magduriyetini ve korkusunu dile getirmek için evine durumu bildiren pankart asti.

Sandalyeyle Darbedilen Site Sakini, Magduriyetini Pankartla Dile Getirdi


Olay 17 Mart günü Bornova ilçesi Erzene Mahallesi 116/7 Sokakta bulunan 34 hanelik bir sitede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre site sakini Aysun Bodur (55) toplanti esnasinda, emekli olan site yöneticisinin part-time çalismasi hakkinda teklif verdi. Bir anda sinirlendigi iddia edilen site yöneticisi M.B. (47), eline aldigi sandalyeyle Bodur’un boynuna vurdu. Neye ugradigini sasiran kadin yere düserken, M.B., site sakinleri tarafindan uzaklastirildi. Bu esnada kadina hakaret ve tehdit savurdugu ileri sürülen M.B. disari çikartilirken, Aysun Bodur hastaneye gitti. Darp raporu alan Bodur, site görevlisi hakkinda suç duyurusunda bulundu.

Evine pankart asti

Ugradigi saldiri sonrasi M.B.’nin tehditlerinden korktugunu söyleyen Aysun Bodur, site yönetimi tarafindan M.B.’nin isine son verilmesini istedi. Isine son verilmeyen ve hala sitede oturan M.B.’den korktugunu ve çözüm alinamadigini söyleyen Bodur, magduriyetini dile getirmek için evine pankart asti. Aysun Bodur, "Burasi Esin Sitesi, 19 yildir burada yasayan kadin site sakiniyim. 17 Mart 2024 aksami site toplantisinda emekli olan site görevlimiz için yeni çalisma alternatiflerini anlatirken site görevlimiz tarafindan küfürle hakarete ugradim, sandalye ile darbedildim. ’Ya sen, ya ben’ diyerek tehdit edildim. Site yönetimi bu konuyla ilgili is yasasini hala uygulamamis, bu kisinin isine son vermeyerek yönetim olarak siddeti mesrulastirmis ve siddete ortak olmustur" yazili pankarti evinin penceresine asti.

’Ya sen, ya ben’ diyerek tehdit savurdu

Olay anini anlatan siyte sakini Aysun Bodur, "Site yönetimine girmem hakkinda teklif yapilinca ben de toplantida bazi görüslerimi söylemek istedim. Biz 34 daireli küçük bir siteyiz ve gelirimizin çogunu hizmetli için veriyoruz. Kendisi geçen yil emekli olmus ve zaten emekli maasi alan biri için tekrar 30 sigorta primi ödemeyelim diye yan sitedeki yöneticilerle görüstügüm ve çesitli alternatifler sundular. Bana en mantikli gelen part-time sistemiydi. Evinde yine oturacak, belli bir miktar maas alacak ve diger giderleri de karsilanacakti. Biz de primimizi onun çalistigi o saatlere göre ödeyecektik. Bunu anlatmaya basladim ve daha cümlemi bitirmeden bu beyefendi altinda oturdugu metal ayakli bir sandalyeyi havaya kaldirarak hisimla üzerime dogru geldi. Ben o esnada sadece sandalyeyi havada gördüm ve refleks olarak saga dogru kaydim. O esnada sandalye ile boynuma vurdu ve ben darbeyle geriye dogru düstüm. Ben yerde yatarken 4-5 kisi onu hala tutmaya çalisiyordu ve hala bana küfür edip sandalyeyle vurmaya çalisiyordu. Geriye düsmeseydim kesin bir kaç darbe daha sansim vardi. O esnada arkadaslar onu disariya çikarirlarken ’Ya sen, ya ben’ diyerek tehdit ederek ortami terk etti" dedi.

Daha sonra hastaneden darp raporu aldigini söyleyen Bodur, polis merkezine giderek M.B.’den sikayetçi oldu.

Site görevlisi M.B. tarafindan darbedildigini ve tehditler nedeniyle tedirgin oldugunu dile getiren Aysun Bodur, sesini duyurmak için evinin penceresine bir pankart asti. Apartman yönetiminin kendisine saldiran apartman görevlisinin sözlesmesini feshetmesi gerektigini söyleyen Aysun Bodur, "Yeni seçilen yönetimin normalde is yasasi geregi bu kisinin is akdini feshetmesi gerekiyordu. Ama ne yazik ki yönetim böyle bir sey yapmadi. Hatta ertesi gün WhatsApp grubumuz var. Sitemize yeni yönetici seçilen kisi, ben istifa ediyorum diyerek bir mesaj atti ki bu da yasal bir sey degil zaten. Sürekli gruptan bakin arkadaslar ben çok kötü durumdayim, sokaga çikamiyorum, tehdit edildim. Psikolojik destek aliyorum, ilaç aliyorum. Artik bu kisiyi yasa geregi göndermeleri gerekiyor dememe ragmen karsidan bana hiçbir sekilde dönüs olmadi yönetimden. Ben de artik bu sekilde bir yöntemle çigligimi herkese duyurmaya çalisiyorum. Bir an önce bu kisinin buradan gitmesini istiyorum" diye konustu.



"Darbetmedim, yalan söylüyor"

Aysin Bodur’u darp ve tehdit ettigi ileri sürülen apartman görevlisi M.B. ise, telefon görüsmesinde yaptigi açiklamada, "Ben darp veya tehdit etmedim; kendisi yalan söylüyor, ekmegimle oynuyor" sözlerine yer verdi.
Kaynak: İHA