Saadet Partisi Lideri Karamollaoglu Açiklamasi 'Bati Medeniyeti Her Seyiyle Iflas Etmistir'

ANKARA Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu, Israil’in Filistin’de gerçeklestirdigi katliamlara sessiz kalan Bati dünyasina tepki göstererek, "Her firsatta baristan, özgürlükten, demokrasiden dem vuranlar söz konusu suçlu siyonist rejim olunca tüm bu degerleri rafa kaldirdilar, hiç tereddüt etmediler. Zulme engel olmak bir yana, adeta zulmün destekçisi olmak için birbirleriyle yarisir hale geldiler. Çok net söylüyorum; maalesef bunlarin, bu ülkelerin, bu kurumlarin hepsi sinifta kalmistir" dedi.

Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçeklestirilen (TBMM) grup toplantisinda konustu.

Gündeme dair degerlendirmelerde bulunan Temel Karamollaoglu, 31 Mahalli Idareler Genel Seçim sonuçlarini degerlendirerek bekledikleri sonucu alamadiklarini ancak buna ragmen seçimden Saadet Partisi olarak bu seçimlerden alinlarinin akiyla çiktiklarini söyledi.



“Antalya’daki elim teleferik kazasinin siyasi hesap güdülmeden tüm yönleriyle aydinlatilmasini temenni ediyorum”

Antalya’da 1 kisinin hayatini kaybettigi teleferik kazasi hakkinda konusan Temel Karamollaoglu, “Antalya’daki elim teleferik kazasinin siyasi hesap güdülmeden tüm yönleriyle aydinlatilmasini, ihmali olanlarin hukuk önünde mutlaka hesap vermesini ve bu olaydan herkesin ders çikararak bir daha benzer hadiseler yasamamak için gerekli tüm tedbirlerin alinmasini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Siyonist zulüm yine Ramazan dinlemedi, Bayram dinlemedi”

Gazze’nin hâlâ kanayan bir yara oldugunu söyleyen Karamollaoglu, “3 çeyrek asirdir devam eden ve 7 ekimden bugüne her geçen gün daha da siddetlenen siyonist zulüm yine Ramazan dinlemedi, Bayram dinlemedi. Hiçbir insani degeri tanimayan isgal rejimi kundaktaki bebekleri, besikteki emzikli çocuklari, hamile kadinlari, hasta yatagindaki yaslilari dahi acimasizca, bilerek katletmeye hala devam ediyor. 7 aydir binlerce insan vahsice katledildi, on binlercesi açliga ve susuzluga mahkum edildi yüz binlercesi de evlerinden barklarindan edildiler. Okullar, hastaneler, ambulanslar ve ibadethaneler dogrudan ve alçakça maalesef hedef alindi. Tüm bu olup bitenlerin hepsi dünyanin gözünün içine baka baka biz Müslümanlara da adeta meydan okurcasina yapildi ve yapilmaya devam ediyor. Sözde asli görevleri dünya üzerinde huzur ve barisi tesis etmek olan uluslararasi kurum ve kuruluslar ise aylardir kör, sagir ve dilsiz kesildiler maalesef. Amerika Birlesik Devletleri ve sözde gelismis kabul edilen batili ülkelerin tavri ise çok ama çok daha vahim. Her firsatta baristan, özgürlükten, demokrasiden dem vuranlar söz konusu suçlu siyonist rejim olunca tüm bu degerleri rafa kaldirdilar, hiç tereddüt etmediler. Zulme engel olmak bir yana, adeta zulmün destekçisi olmak için birbirleriyle yarisir hale geldiler. Çok net söylüyorum; maalesef bunlarin, bu ülkelerin, bu kurumlarin hepsi sinifta kalmistir. Hepsi samimiyetsiz ve iki yüzlü olduklarini tescil ettirmislerdir dünya kamuoyu nezdinde. Al Amerika Birlesik Devletleri’ni vur Ingiltere’ye, al Ingiltere’yi vur Fransa’ya al onu vur Hollanda’ya hiçbir farklari yok” diye konustu.



"Islam dünyasi da Gazze sinavinda sinifta kalmistir"

Iran-Israil gerilimine deginen Karamollaoglu, “7 aydir Israil zulmü karsisinda suspus oturanlar, Iran mesru müdafaa hakkini ve oldukça da makul bir sekilde kullaninca, telasla yerlerinden ziplayip Israil’in arkasinda hizaya dizildiler, saf tuttular. Hani özgürlük? Hani esitlik? Hani adalet? Hani baris? Hani demokrasi? Bir kez daha açikça görülmüstür ki, Bati medeniyeti her seyiyle iflas etmistir. Muhterem arkadaslar, maalesef Islam dünyasi da Gazze sinavinda sinifta kalmistir. Esas üzücü olan ve bizi dehsete düsüren de Islam âleminin tavridir. Batili ülkeler zulmüne destek olmak adina somut adim atarken, Islam ülkeleri mazluma destek olmak için tek bir somut adim dahi atmamislardir" ifadelerine yer verdi.

“Istedigimiz neticeleri elde edemedik”

31 Mahalli Idareler Genel Seçim sonuçlarini da degerlendiren Karamollaoglu, “Artik seçim gündemi geride kalmistir. 31 Mart günü aziz milletimiz sandik basina gitmis ve 5 yil boyunca illerimizi, ilçelerimizi, beldelerimizi ve mahallelerimizi yönetecek isimler hakkinda karar vermistir. Öncelikle seçim sonuçlarinin parti ayrimi gözetmeksizin ülkemize ve insanimizin, insanlarimizin hayirlarina vesile olmasini Cenabi haktan niyaz ediyorum. Hiçbir siyasi parti veya sahis ayirt etmeden 5 yil boyunca görev yapacak olan tüm belediye baskanlarina, muhtarlara ve belediyelere, belediye meclis üyelerine basarilar diliyorum. Cenabi Allah milletimizin hayrina yapacaklari çalismalarda yar ve yardimcilari olsun. Saadet Partisi olarak kazandigimiz ilçe ve beldelerde belediye baskanlarimizin hayirli islere imza atacaklarina, Milli Görüs belediyeciliginin en güzel örneklerini ortaya koyacagina gönülden inaniyorum. Sizlerin huzurunda bir kez daha seçim süreci boyunca büyük bir azim, gayret ve fedakarlikla çalisan tüm teskilat mensuplarimiza ve adaylarimiza çok tesekkür ediyorum. Istedigimiz neticeleri elde edemedik. Bu dogru ama elhamdülillah Saadet Partisi olarak bu imtihandan da alnimizin akiyla çiktik” dedi.

Kaynak: İHA