Reisi Açiklamasi 'Gerek Vaat Operasyonu Siyonist Rejimin Dokunulmazligini Deldi'

Iran Cumhurbaskani Ibrahim Reisi, Ulusal Ordu Günü’nde gerçeklestirdigi konusmasinda “Gerek Vaat operasyonu siyonist rejimin dokunulmazligini deldi. Bu eylem, siyonist rejimi cezalandirdi ancak dogasi geregi sinirli bir eylemdi” dedi.

Reisi Açiklamasi 'Gerek Vaat Operasyonu Siyonist Rejimin Dokunulmazligini Deldi'
Iran, Israil’in 1 Nisan’da Sam’daki Israil Konsolosluguna düzenledigi saldirinin ardindan 13 Nisan’da Israil’e misilleme gerçeklestirmisti. Iran’da saldiridan günler sonra Ulusal Ordu Günü kutlandi. Ulusal Ordu Günü çerçevesinde gerçeklestirilen askeri geçit töreninde füzeleri tanklar, zirhli araçlar, insansiz hava araçlari, savas uçaklari, radar sistemleri ve hava savunma füze sistemleri gibi çok çesitli gelismis teçhizat sergilendi.

Iran Cumhurbaskani Ibrahim Reisi de, Ulusal Ordu Günü vesilesiyle düzenlenen geçit törenine katildi.

Reisi burada yaptigi konusmada, "Siyonist rejimin topraklarimiza yönelik her türlü saldirisina sert bir karsilik verilecektir” dedi.

Iran ordusunun kendi kendine yeten bir ordu oldugunu kaydeden Reisi, “Silahli kuvvetlerimiz tarafindan yerli imkanlarla savas uçaklari, gemiler ve her türlü füze ve insansiz hava araçlari üretilmektedir” ifadelerini kullandi. Iran’in Israil’e düzenledigi saldiriya deginen Reisi, “Gerek Vaat operasyonu siyonist rejimin dokunulmazligini deldi. Bu eylem, siyonist rejimi cezalandirdi ancak dogasi geregi sinirli bir eylemdi. Ancak Israil, en ufak bir saldirida bulunarak misilleme yaparsa siddetli bir karsilik verilecektir” ifadelerini kullandi.

“Gerçek Vaat operasyonu, Israil’in algilanan hegemonyasini yikmistir”

“Gerçek Vaat operasyonu, Iran ordusunun gücünü göstermis ve Israil’in algilanan hegemonyasini yikmistir” diyen Reisi, “Israil ile iliskilerini normallestirmeye çalisan Islam ülkeleri basarisizliga ugradi ve simdi utanç duyuyorlar. Kamuoyu daha önce görülmemis bir hizla ABD ve Israil hükümetlerine karsi oluyor. Bu da Islami direnis hareketinin söyleminin zaferini gösteriyor” açiklamasini yapti.

“Ordu hazir”

Iran Hava Kuvvetleri Komutani General Amir Vahedi ise, Rus yapimi Sukhoi-24 uçaklari da dahil savas uçaklarinin herhangi bir Israil saldirisina karsi koymak için “en hazir durumda” oldugunu ifade ederek, “Hava sahamiz ve bombardiman uçaklarimiz da dahil her alanda ve her türlü operasyona haziriz" dedi.

“Tahran diger ülkelerin gemilerine de eslik etmeye hazir”

“Iran ordusu Israil’in saldirisina karsi koymaya haziriz” denilen açiklamada hava kuvvetlerinin de harekete geçmeye hazir oldugu aktarildi.

Iran Deniz Kuvvetleri Komutani Shahram Irani ise, Iran’in ticari gemilerine Kizildeniz’de eslik ettiklerini söyleyerek, “Donanma, Iran ticari gemilerine Kizildeniz’e kadar eslik etme görevini yürütüyor ve Jamaran firkateynimiz de bu çerçevede Aden Körfezi’nde bulunuyor" dedi.

Irani, Tahran’in diger ülkelerin gemilerine de eslik etmeye hazir olduklarini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA