(Özel) Bir Araya Geldiler, Yürüyemeyen Fikriye'yi Konvoyla Umreye Gönderdiler

Bursa’da dogustan yürüyemeyen 29 yasindaki Fikriye’nin kutsal topraklar rüyasi gerçek oldu.

(Özel) Bir Araya Geldiler, Yürüyemeyen Fikriye'yi Konvoyla Umreye Gönderdiler
Bursa’nin Osmangazi ilçesi Dikkaldirim Mahallesi’nde yasayan 29 yasindaki dogustan yürüme engeli bulunan Fikriye Bilge’nin Kabe hayali gerçek oldu. Rüyasinda dört kez Hz. Muhammed’i gören Fikriye Bilge, bu rüyasini ve hayalini özel bireylerde yillardir emegi olan Tugba Arda’ya anlatti. Arda da, Fikriye’nin hayalini Mercedes -Benz Team 16 Dernek Baskani Ramiz Yildirim ile paylasti. Durumu ögrenen Baskan Ramiz Yildirim, dernek üyesi arkadaslarina ulasarak Fikriye’nin hayali için kollar sivadi. Çok kisa bir sürede toplanan para ile Fikriye’nin ve ailesinin 20 günlük umre yolculugu için gerekli islemler gerçeklestirildi.

Fikriye ile birlikte anne Dilek Bilge, baba Ahmet Bilge ve anneanne Fatma Zengin’in umre yolculuguna saatler kala Team 16 Dernegi’nden bir sürpriz geldi. Yaklasik 15 araçtan olusan konvoy Bursa Atatürk Stadyumu önünde toplanarak Fikriye’nin evine gitti. Fikriye’yi Türk bayragi altinda dualarla araçlarina bindiren dernek üyeleri, kisa bir sehir turundan sonra kutsal topraklar için yola çikacak aileyi BUTTIM is merkezi önündeki toplanma alanina kadar getirdi.

“Bu Allah’in verdigi hamd”

Istanbul’dan Suudi Arabistan’a yola çikmak için toplanan kalabalikla birlikte dualar eden Fikriye Bilge, yaptigi kisa konusmada, çok mutlu oldugunu ifade ederek, “Insallah orada yürümek istiyorum. Yürüyemesem bile üzülmem. Bu Allah’in verdigi hamd. Peygamberimize kavusacagim için mutluyum. Allah’imi, Peygamberimi ben çok seviyorum” dedi.

Fikriye’nin annesi Dilek Bilge ise 20 günlük umre ziyaretini ilk kez yapacaklarini anlatarak, “Kutsal topraklar gidecegimizden dolayi çok sevinçliyiz. Allah’in huzurunda ibadetlerimizi yapacagiz. Kizimin çok gitmek istedigi yerlere gidiyoruz. Allah herkesten razi olsun” diye konustu.



“Hemen ücretini topladik”

Dernek Baskani Ramiz Yildirim ise, birçok sosyal sorumluluk projesi gerçeklestirdiklerini ama ilk kez bu kadar heyecanli olduklarinin altini çizerek, “Özel çocuklarimizla ilgilenen ve yeni kurulan bir dernegimiz var. Burasi bize bir çocugumuz hakkinda bize bilgi verdi. Çocugumuz Peygamber Efendimiz’i dört kez rüyasinda gördügünü ve o topraklara gittiginde iyilesecegini annesine anlatmis. Bize bu bilgi gelince arkadaslarimla toplandik. Çocugumuzun umre ücretini hemen topladik ve simdi onu yolcu ediyoruz. Çok heyecanliyiz. Onun dört gözle gelmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

Fikriye’nin 8 yildir ögretmenligini yapan Tugba Arda da, Fikriye’nin ayni rüyayi belirli araliklarla gördügünü sözlerine ekleyerek, “Kutsal topraklara çok gitmek istiyordu. Ben de Ramiz Yildirim’a söyledim ve yardimlar toplandi. Simdi umreye gönderiyoruz. Biz ona buradan, o da bize oradan dualar edecek. Allah kabul etsin” seklinde konustu.

Hac ve umre organizasyonu yapan Hilmi Afiyet, uzun süredir bu isleri yaptiklarini ama bu durumun baska bir heyecan oldugunu belirterek, Fikriye’nin 20 günlük umre ziyaretinde her an yaninda olacaklarinin altini çizdi.
Kaynak: İHA