Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Basgil Kabri Basinda Anildi

Türkiye’nin dünya çapindaki hukukçusu ve fikir ve siyaset tarihinin öncü isimlerinden biri olan Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Basgil mezari basinda anildi.

Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Basgil Kabri Basinda Anildi
Cumhuriyet dönemi hukuk, demokrasi, fikir ve siyaset tarihinin önde gelen isimlerinden, 27 Mayis 1960 darbesi magdurlarindan ,“Gençlerle Basbasa”nin müellifi olan Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Basgil vefatinin 57. yil dönümünde mezari basinda anildi. Valilik tarafindan organize edilen anma programina Istanbul Vali Yardimcisi Mustafa Kaya’nin yani sira, Üsküdar Kaymakami Adem Yazici, Istanbul Il Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Coskun Yilmaz, birçok okuldan ögrenciler ve ögretmenler katildi.

Ayrica anma programina katilan ögrencilere Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Basgil’in en önemli eserlerinden biri olan ’Gençlerle Basbasa’ kitabi da hediye olarak dagitildi.

"Hatirlamak ve hatirlatmak gerekiyor"

Anma programina katilan Istanbul Vali Yardimcisi Mustafa Kaya, "Cumhuriyetimizin en iyi hukukçularindan birisiydi. Ayni zamanda da bu hukukçuyla beraber en özgürlükçü, en demokrat kisiliklerden bir tanesiydi. Dolayisiyla hem bizlere hem gençlere gerçekten rehber olabilecek önemli bir sahsiyettir. Mezari basinda kendilerini anmaktan büyük elbette ki onur duyuyoruz. Hatirlamak ve hatirlatmak gerekiyor. Ülkemizin dolayisiyla gençlerimizin bu degerleri tanimasi lazim" diye konustu.

Kaynak: İHA