Okuldaki Çiftlik Projesi, Bodrum'da Hayata Geçirildi

Mugla’nin Bodrum ilçesinde hayata geçirilen “Okuldaki Çiftlik" projesinde 27 ögrenci, okul bahçesine meyve fidanlari dikti.

Okuldaki Çiftlik Projesi, Bodrum'da Hayata Geçirildi


Tarim ve Orman Bakanligi ile Millî Egitim Bakanligi arasinda imzalanan protokol ile “Okuldaki Çiftlik" projesi baslatildi. Baslatilan proje ile çocuklarin tarim, orman, doga ve dogal yasam konularinda farkindalik olusturmalari, bilinçlenmeleri, aidiyet duygusu gelistirmeleri ve harekete geçmeleri hedefleniyor.

Ülke genelinde 28 ili kapsayan projede her ilde bir okul ve bir sinif belirlendi. Mugla’daki proje Bodrum Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu 5-B sinifinda gerçeklestirildi.

Bugün sabah saatlerinde projenin ilk asamasi olan meyve fidanlarinin dikimi yapildi.

Bodrum Kaymakami Mustafa Çit, Il Tarim ve Orman Müdürü Baris Saylak ve Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Durmus Çakir ile Ilçe Milli Egitim Müdürü Aslan Korkmaz’in katildigi etkinlikte ögrenciler tarimsal üretim ve su tasarrufu temasiyla yazdiklari siirleri okudu.

Ardindan seftali, kayisi, erik, üzüm, limon, portakal gibi meyvelerin fidanlari, okul bahçesinde toprakla bulusturuldu, can suyu verildi.

Okul bahçesinde yetisecek meyvelerin satisi yapilarak elde edilen gelirin yine okul için harcanacagi bildirildi.



Etkinlikte konusan Bodrum Ilçe Milli Egitim Müdürü Aslan Korkmaz, ögrencilerin üretim süreçlerine katilmalarinin önemine dikkat çekerek söyle dedi;

“Bu proje ile çocuklarin tarim, orman, doga ve dogal yasam konularinda farkindalik olusturmalari, bilinçlenmeleri, aidiyet duygusunu gelistirmeleri ve harekete geçmeleri hedeflenmektedir. Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu’nda kurulacak sera, kümes ve meyve bahçesinde gerçeklestirilecek uygulamali egitimlerle çocuklarimizi üretim süreçlerine dahil edilecek olmasi bizler için çok kiymetlidir.”

Mugla Il Tarim ve Orman Müdürü Baris Saylak ise ögrencilerin tarimsal üretimin asamalarini ögrenmelerinin önemine dikkati çekerek söyle konustu;

“Kent merkezlerindeki okullarimizda çocuklarimiz ne yazik ki tarimdan uzak, bir meyvenin nasil yetistiginden bir haber, bir yumurtayi kümesten nasil toplamaktan ne yazik ki haberi olmadan büyüyüp geçiyorlar. Tarim ve Orman Bakanligimiz ile Millî Egitim Bakanligimiz arasindaki isbirligi gün geçtikçe artiyor. Biraz önce yavrularimizin siirlerinde de dikkatimi çekti, suya önem veriyorlar. Çünkü benim yavrularim Bodrum’da bir damla suyun ne kadar önemli oldugunu farkindalar. Bu projedeki amacimiz su, siz sevgili çocuklarimiz yani gelecegimizin, bir damla suyun, bir tane elmanin, bir incirin yetismesi için neler yapmaniz gerektigini bu 3 yillik süre boyunca hep birlikte görecegiz. Dolayisiyla soframiza gelen bir domatesin veya meyvenin ne kadar önemli oldugunu, ne kadar zor yetistirildigini yasayarak, görerek ögreneceksiniz”
Kaynak: İHA