Ögrenciler Geleneksel Oyunlari Oynayarak Büyük Mutluluk Yasadi

Adiyaman’da, Geleneksel Çocuk Oyunlari Turnuvasinda oynanan yakan top, mendik kapmaca, üçtas ve sekiz kiremit oyunlarinda büyük heyecan yasandi.

Ögrenciler Geleneksel Oyunlari Oynayarak Büyük Mutluluk Yasadi
6 Subat depremlerinde agir hasar alan iller arasinda bulunan Adiyaman’da, depremin izlerinin hafizalarda silinmesi ve çocuklarin güzel bir an yasamasi için Geleneksel Çocuk Oyunlari Turnuvasi gerçeklestirildi.

Adiyaman Gençlik ve Spor Il Müdürlügü salonunda 44 okul, bin 376 ögrencinin katilimiyla gerçeklesen turnuvada yakan top, mendik kapmaca, üçtas ve sekiz kiremit oyunlari oynandi. Turnuvaya katilan ögrenciler oynadiklari oyunlarla büyük mutluluk ve heyecan yasadi. Oldukça renkli sahnelerin yasandigi turnuvada ögrenciler oynadiklari oyunlarla bir biriyle kiyasiya da yaristi.

Yapilan turnuva ile ilgili bilgi veren Turnuva Koordinatörü Abdurrahman Ünal, “Subat depreminde Adiyaman çok büyük yaralar aldi, ögrencilerimiz çok etkilendi, bunu kirmak için bakanligimizin yüz oyun temel prensibine dayanarak geleneksel oyunlar turnuvasi yaptik. Kasim ayindan bu yana planladigimiz oyunlarin turnuvasi bugün basladi.

Bugün 44 okulumuz bin 376 ögrencimiz 4 farkli geleneksel oyunda yaristilar. Üçtas oyunu, mendil kapmaca, yakan top ve sekiz kiremit oyununda ögrencilerimiz oyun alaninda oynuyorlar. Mutluluklari bizim için yeterli, amacimiz da o zaten. Ögrencilerimizi bir nebzede olsun stresten kurtarip mutlu olmasini saglamak” dedi.

Ögrencilerden Firdevs Polat ise konusmasinda, “Eski oyunlari oynadik. Yarismaya geldik, iki defa geldik ve ikisini de kazandik. Burada herkesin katkisi oldu bizlere. Bizlere katkisi olanlara tesekkür ediyorum. Çok güzeldi, iyi ki geldik ve iyi ki kazandik” diye konustu.

Kaynak: İHA