Muslu Annelerin Evlat Nöbeti Devam Ediyor

Mus’ta çocuklari terör örgütü PKK tarafindan kaçirilan aileler, DEM Parti il binasi önündeki oturma eylemini sürdürüyor.

Muslu Annelerin Evlat Nöbeti Devam Ediyor
Aileler, çocuklarinin en kisa sürede güvenli bir sekilde evlerine dönmesini beklerken, toplumun da bu konuda destek olmasini istedi. Çocuklarina kavusma ümidiyle her hafta çarsamba günü DEM Parti il binasi önünde bir araya gelen aileler, "Anneler direniyor" ve "Yeter artik evlatlarimizi birakin" pankartlari açti. Anne ve babalar, yillardir hasretle bekledikleri çocuklarina teslim olmalari için çagrida bulundu. Anne Ayten Koçhan, kara bir bayram geçirdiklerini ifade ederek, yillardir oglundan haber alamadigini ve yolunu gözledigini belirterek, “Bu bayram bize kara geçti. Bayramimiz bayram degildi. Oglum Ersin sana sesleniyorum, bizi duyursan ve görüyorsan dön, yolunuz yol degil. Ben ve baban perisan olduk. Bütün evlatlara sesleniyorum. Yeter, analar babalar agladi. Biz PKK’dan ve DEM’den çocuklarimizi istiyoruz. Çocuklarimizi versinler. Bizim nasil böyle içimiz sizliyor ve agliyoruz, sizin de içinize bu ates düssün. Yeter bu milletin çocuklarini kandirdiniz, daglarin basina götürdünüz. Biz evlatlarimizi istiyoruz bir sey pesinde degiliz. Biz cigerimizin pesindeyiz. Daha biz evlat hasretine dayanamiyoruz. Gece bir telefon geldiginde, kapi çalindiginda evlatlarimizdan bir haber mi geldi diyoruz. Yeter, biz dayanamiyoruz” ifadelerini kullandi.

Anne Sahinaz Özcan ise çocuklarina kavusuncaya kadar eyleme devam edeceklerini ifade ederek, “7 yildir ben çocugumdan haber alamiyorum. Var mi? Yok mu? Bilmiyorum. Ben çocugumu DEM’den ve PKK’dan istiyorum. Atilla benim sesimi duyuyorsan gel devlete teslim ol. Çocugum simdi devletin elinde olaydi, mutlaka görüsürdük. Cezaevinde olsaydi yine görüsüne giderdik. Atilla, oglum sesimi duyuyorsan gel, devlete teslim ol” dedi.

Kaynak: İHA