Katar Açiklamasi 'Ateskes Görüsmeleri Hassas Bir Asamada'

Katar Basbakani ve Disisleri Bakani Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, Gazze’de ateskes ve esir takasina iliskin yürütülen görüsmelerin hassas bir asamada oldugunu ifade etti.

Katar, Israil ile Hamas arasinda ateskes ve rehine anlasmasi saglanmasina yönelik diplomatik çabalarini sürdürüyor. Katar Basbakani ve Disisleri Bakani Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani gerçeklestirdigi basin toplantisinda, görüsmelerin “hassas bir asamada” oldugunu ifade etti.

Al-Thani, “Müzakerelerde bazi aksakliklar yasaniyor ve biz bu aciya son vermek için bunun üstesinden gelmeye çalisiyoruz" dedi.

Al-Thani, “Uluslararasi topluma sürekli olarak sorumluluklarini üstlenmesi ve bu savasi durdurmasi çagrisinda bulunuyoruz” diye konustu.

Al-Thani ayrica Gazze halkinin kusatma ve açlikla karsi karsiya oldugunu, insani yardimin "siyasi santaj araci" olarak kullanildigini vurguladi. Katar’in en basindan beri savasin genislemesine karsi uyarida bulundugunu belirten Al-Thani, “Bugün farkli cephelerde çatismalar görüyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA