IYI Parti'den YSK'ya Ordu Seçimlerine Iliskin 'Tam Kanunsuzluk' Itirazi

IYI Parti Hukuk ve Seçim Isleri Baskani Hakan Seref Olgun, partisinin Ordu seçimlerinde seçimin iptali ve yeniden seçime gidilmesi üzerine tam kanunsuzluk nedeniyle itirazda bulundugunu belirterek, "2 Haziran seçimlerinde Ordu halki kendi iradesini, kendi kararini yeniden versin" dedi.

IYI Parti'den YSK'ya Ordu Seçimlerine Iliskin 'Tam Kanunsuzluk' Itirazi
31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimleri sonrasi siyasi partiler, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itirazlarini bildirmeye devam ediyor. Ordu ili seçimleri için 15 Nisan’da tam kanunsuzluk nedeniyle itirazda bulunan IYI Parti, seçimlerin iptal edilmesini ve yeniden seçime gidilmesini talep etmisti. IYI Parti Hukuk ve Seçim Isleri Baskani Hakan Seref Olgun ise Ordu seçimlerinde yapilan itiraza iliskin bugün Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde açiklamalarda bulundu.

Seçim çevresinde oy kullanan 485 bin bin 819 kisi olmasina ragmen Türkiye ortalamasinin çok üzerinde geçersiz oy pusulasi tespit edildigini iddia eden Olgun, tekrar açilan sandiklarda çift mühür nedeniyle geçersiz sayilan oy pusulalarinin neredeyse tamaminin IYI Parti ve yaninda da baska bir partiye mühür basildigini söyledi.

Olgun, "Geçersizlik sebebi bos olan oy pusulalarinda ise zarfa konuldugunda olusacak katlama izinin olmadigi, bu haliyle zarfa giren oyun sandiga sigma ihtimalinin bulunmadigi tespit edilmistir. Ayrica çok sayida sandikta kayip zarf ve oy pusulasi oldugu tespiti yapilmistir. Benzer hesapla fazladan gelen oy pusulalari ve zarflar da bulunmaktadir" açiklamasinda bulundu.

"95 sandik kurulu üyesinin siyasi parti üyesi oldugunu tespit ettik"

Birçok sandik kurulu baskaninin siyasi parti üyesi olan memurlardan olustugunu söyleyen Olgun, "95 sandik kurulu baskaninin veya sandik kurulu memur üyesinin, bakin 95 bizim tespit ettigimizdir, bizim sandik seçim tutanaklarinda isimleriyle kontrol edebildigimizdir. Bu kisilerin siyasi parti üyesi oldugu tespiti yapilmistir. Devlet memurlarinin 657 sayili kanuna göre siyasi parti üyesi olmasi mümkün degildir" seklinde konustu.



"Ordu ili seçimlerinin iptal edilerek yenilenmesi talebiyle 15 Nisan tarihinde yeni bir basvuru yaptik"

Olgun, YSK’nin daha önce vermis oldugu aksi yöndeki kararlari da emsal gösterdiklerini ifade ederek, "Yüksek Seçim Kurulu’nun yeniden degerlendirme yapmasi ve tam kanunsuzluk halleriyle Ordu ili seçim çevresinde Büyüksehir Belediye Baskanligi seçimlerinin iptal edilerek yenilenmesi talebiyle 15 Nisan tarihinde yeni bir basvuru yaptik" ifadelerini kullandi.

Olgun, itirazlari çerçevesinde Ordu’da seçimlerin iptal edilmesini talep ettiklerini bildirerek, "2 Haziran seçimlerinde Ordu halki kendi iradesini, kendi kararini yeniden versin" diye konustu.

Kaynak: İHA