'Iran-Israil Gerilimi Sonrasi Altinda Yeni Zirveler Görmek Mümkün'

Iran’in Israil’e yaptigi misilleme jeopolitik anlamda belirsizliklerin artmasina neden olurken piyasalarin nasil bir fiyatlama içerisine girecegi merak konusu haline geldi. Finans Uzmani Doç. Dr. Hakan Yildirim, altinda yeni zirvelerin olusabilecegini belirtti.

'Iran-Israil Gerilimi Sonrasi Altinda Yeni Zirveler Görmek Mümkün'
Istanbul Gelisim Üniversitesi (IGÜ) Iktisadi, Idari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (IISBF) Ögretim Üyesi Finans Uzmani Doç. Dr. Hakan Yildirim, ülkeler arasinda yasanan gerilimler ve savaslarin küresel piyasalarda ciddi bir panige yol açtigini söyledi.

Yildirim, özellikle yasanan olaylarin stratejik konumu jeopolitik risklerin artmasina neden olabilecek bir bölgede ise bölgesel istikrar ve enerji tedarikinde kayda deger endiselere sebep olarak durumun ciddi noktalara ulasabildigini kaydetti.

Doç. Dr. Hakan Yildirim, artan jeopolitik risklerin, yatirimcilari güvenli liman olarak ifade edilen altina yönlendirdigini vurguladi.

“Kripto piyasasi panik havasindan anlik etkilendi”

Doç. Dr. Hakan Yildirim, “Kripto varlik fiyatlarinin, yasanan panik havasindan anlik olarak etkilendigi göze çarpiyor. Özellikle ilk sekiz kripto varlik degerlendirildiginde Bitcoin, Ethereum, BNB, Solana, XRP ve Dogecoin gibi kripto varliklar ciddi kayiplar yasarken, degeri Amerikan Dolari’na sabit olan Tether sinirli bir yükselis içerisinde hareket etti.” dedi.



“Yeni zirveler görmek mümkün”

Doç. Dr. Hakan Yildirim, Iran ile Israil arasindaki gerilimin baslamasindan önce ons cinsinden altin fiyatlari her geçen gün tarihi zirvelere imza atmakla birlikte uluslararasi finans kuruluslarin altin fiyatlarindaki yukari yönlü trendin devam edecegi izlenimi verdigini dile getirdi. Yildirim, Iran ile Israil arasindaki gerilimin devam etmesi, savas olasiliginin artmasi ya da savasin söz konusu olmasinin altin fiyatlarinda yeni zirveler olusturabilecegini belirtti.



“Petrol fiyatlarinda büyük siçrayis görülebilir”

Doç. Dr. Hakan Yildirim, “Özellikle savas ihtimallerinin artmasi veya savasin söz konusu olmasi durumu, bölgedeki petrol arzinin güvenligi üzerinde tehdit olusturabilir. Bu durum piyasalarda büyük bir endise olusturabilir. Petrol üretim veya tasimaciliginin yapildigi bölgeler üzerinde bir tehdit söz konusu olursa petrol fiyatlarinda büyük bir siçrayis görülebilir” sözlerini kullandi.
Kaynak: İHA