EEYO Seminerleri 'Sessiz Pedal' Ile Devam Etti

Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu (EEYO) tarafindan düzenlenen ’Sessiz Pedal: Cumhuriyet’in 100’üncü yili Istanbul-Ankara Yolu Deneyimi’ baslikli seminer, EEYO Çok Amaçli Salon’da gerçeklestirildi.

EEYO Seminerleri 'Sessiz Pedal' Ile Devam Etti
Deneyimlerini aktaran Tahir Kuntay Özparlak’in yer aldigi seminere, EEYO Müdürü Doç. Dr. Zehranur Kaya ve EEYO Müdür Yardimcisi Doç. Dr. Meltem Özten Anay’in yani sira çok sayida ögrenci ve ögretim elemani katilim gösterdi.

“Cumhuriyetimizin 100. Yilini bisiklet ile kutlamak istedim”

Çocuklugundan beri bisiklet sürdügünü belirten Tahir Kuntay Özparlak Istanbul - Ankara arasi gerçeklestirdigi bisiklet turuna dair deneyimine iliskin, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yilina özel olarak ne yapabilecegimi düsündüm. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kabri Anitkabir’e bisikletle gitmeye karar verdim. Basta ailem olmak üzere bisikletçi arkadaslarim ve yakin çevrem tek basima böyle bir yolculuga çikmama pek sicak bakmadi. Hem güvenlik hem yolculuk hem de kamp için hazirliklarimi tamamladim, yol istikametini belirledim. Isitme engelli oldugum için aileme telefonun çekmemesi ihtimaline ragmen sik sik konumumu attim, akilli saatlerdeki S.O.S yardim uygulamasini kullandim. Sürücülerin beni fark etmesi için fosforlu renk kiyafetler tercih ettim. Otobanda araba ve motorlarla beraber gitmek istemedigim için köy yolundan giderek dogayla iç içe bir yolculuk yaptim” dedi.



“Anitkabir’e ulastigimda tüm olumsuz etkiler uçup gitti”

Özparlak konusmasinin devaminda sunlari da ekledi:

“Yol üzerinde birçok insanla tanisma, hedefimi duyurma sansini yakaladim. Marmaray araciligiyla Gebze’ye ulasip yolcuguma oradan basladim. Gebze-Kocaeli arasindaki fabrikalar ve asiri gaz salinimi yolculugu biraz zorlastirdi. Sapanca’da göle yakin bir civarda çadirimi kurdum. Yolculugumun 3’üncü gününde 120 kilometre yol yaparak Beypazari’na vardim. Yer yer bin 300 metreyi bulan yükseklikler ve kötü hava sartlari zorlayiciydi fakat Anitkabir’e ulasip oradaki kalabaligi gördükten sonra tüm bu olumsuz etmenlerin etkileri uçup gitti.”
Kaynak: İHA