Çorum'da 90 Bin Ögrenciye Es Zamanli 112 Egitimi

ÇORUM Çorum’da egitim gören yaklasik 90 bin ögrenciye es zamanli olarak 112 Acil Çagri Merkezi anlatildi.

Çorum'da 90 Bin Ögrenciye Es Zamanli 112 Egitimi
Il Milli Egitim Müdürlügü ve 112Acil Çagri Merkezi Müdürlügü arasinda Acil Çagri Merkezi’nin tanitilmasi, gereksiz çagrilarin neden olabilecegi sonuçlar hakkinda kamuoyunda farkindalik olusturmak amaciyla protokol imzalandi. Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, il genelinde ögretmen ve ögrencilere ayni anda verilen 112 Acil Çagri Merkezi bilgilendirme ve farkindalik egitimini Suheybi Rumi Imam Hatip Ortaokulundaki ögrencilerle birlikte takip etti.

Acil durumlarda farkli numaralari aramak zorunda kalmanin vatandaslar için zaman kaybina ve karisikliga yol açtigini hatirlata Vali Dagli, “Bu nedenle, acil çagri numaralarinin tek bir çati 112 altinda toplanmis olmasi önemlidir. Bu sayede vatandaslarimizin acil durumlarda hangi numarayi arayacaklarini hatirlamalari daha kolay olacaktir. Yüzde 100 yerli ve milli yazilim olan Yeni Nesil 112 sistemiyle birlikte; yabancilara Arapça, Ingilizce, Rusça, Almanca dillerinde Yabanci Dil Tercüme Hizmeti, isitme ve konusma engelli vatandaslarimiz için Engelsiz 112 uygulamasi, SMS uygulamasi, arabalarda bulunan E-Call hizmeti gibi uygulamalar vatandaslarimiza daha iyi hizmet verebilmek için devletimiz tarafindan hizmete sunulan uygulamalardir” dedi.



Il genelinde 473 okulda 89 bin 738 ögrenciye, 7 bin 200 ögrenciye egitim verildi

Il genelinde Il genelinde 473 okulda 89 bin 738 ögrenciye, 7 bin 200 ögrenciye egitim verildigini açiklayan Vali Dagli, “Çorum 112 Acil Çagri Merkezimizde Polis, Jandarma, Saglik, Itfaiye, AFAD, Orman gibi Kurumlarimiz entegre bir sekilde ayni salonda hizmet vermektedirler.112 Acil Çagri Merkezimiz açildigi 27 Ocak 2021 tarihinden bugüne kadar 1.6 Milyon çagri almistir. Merkezimiz Türkiye’de en az asilsiz çagri alan merkezlerden biri olarak öne çikmaktadir. Bu basarinin sürdürülebilir olmasini saglamak amaciyla yeni projeler uygulamaya konmakta, bilgilendirme ve farkindalik olusturma çalismalari araliksiz devam etmektedir. Gereksiz aramalarin azaltilmasi ve 112 acil hattinin bilinirliginin artirilmasina yönelik olarakMilli Egitim Müdürlügümüz ve 112 Acil Çagri Merkezi Müdürlügümüz arasinda bir protokol imzalanmistir. Bu kapsamda; bugün tüm Çorum genelinde Ilk/Orta/Lise düzeyindeki 473 okulda 89.738 ögrenciye, 7.200 ögretmen tarafindan es zamanli olarak 112 acil çagri egitimi verilmistir. Bu sayede ögrencilerimizin ve vatandaslarimizin acil durumlar karsisinda ne yapacaklarini bilmesi ve Okul-Ögrenci-Aile üçgeninde farkindaligin artirilmasi hedeflenmektedir” seklinde konustu.



Türkiye ortalamasinin üzerinde

Çorum 112 Acil Çagri Merkezi Müdürlügü’nün Türkiye’de kurulan 57. merkez olmasina ragmen kisa zamanda büyük mesafe kat ederek vatandasa hizmet noktasinda önemli basarilar elde ettigini vurgulayan Dagli, “Tüm istatistiki verilerde Türkiye ortalamasinin üstünde kalarak, halkimiza hizli ve kaliteli hizmet verme noktasinda çok iyi bir durumda bulundugumuzu ifade etti.

Vatandaslarimiza en iyi sekilde hizmet verebilmek için tüm kurumlarimizla isbirligi ve uyum içerisinde var gücümüzle çalismaya devam ediyoruz. Bugün tüm Çorum genelinde 90 bine yakin ögrencimize es zamanli olarak verilen 112 Acil Çagri Merkezi bilgilendirme egitimi ile kurumlar arasi isbirliginin en güzel örneklerinden biri sergilenmistir. 112 Acil Çagri Merkezinin taninirliginin arttirilmasi ve farkindalik olusturma noktasinda personelimizin gayreti, vatandaslarimizin destegi ve basin kuruluslarimizin katkilariyla örnek il olmaya devam edecegiz” ifadelerini kulandi.
Kaynak: İHA